Przepraszam ze tak późno odpisuje. Nie jest to spowodowane brakiem zainteresowania, tylko niestety zakręconym dniem jak to bywa przed Sylwestrem
1) Patcha nie pobrałem - nie skojarzyłem ze to właśnie do tej lekcji wiec zaraz sobie poprawie te biblioteki
Częstotliwość mam ustawioną na 11MHz (zworki na kwarc zewnętrzny i nastawione w Eclipse) - jeszcze pytanie czysto techniczne czy jeśli nastawię 8MHz to zworki JK1, JK2, JK3 należy zdjąć czy można zostawić? (bo nigdy wcześniej nie miałem przyjemności korzystania z zewnętrznego kwarcu więc nasunęło mi się takie pytanie choć może wydawać się idiotycznie proste).
2) Właśnie zastanawiałem się czy trzeba wykorzystywać te przerwania od INT, czy używa się ich żeby program był ze tak to nazwę lepszy
dlatego pytanie było: "Czy taki kod wystarczy" - zastosowałem nieszczęsnego _delay_ bo chciałem na szybko właśnie sprawdzić czy da się w taki prymitywny sposób to obsłużyć ( i tu nie wiem czy dobrze zrozumiałem - można tak zrobić, tzn bez przerwania tylko ze nie wypada?)
GND właśnie dołączałem do GND układu, z myślą czy przypadkiem jest nie podłączone ścieżkami i trzeba podpiąć przewodem
3)Ten nawias klamrowy zamyka pętle while(1), następny zamyka main() a później są zdefiniowane dwie procedury
4)Staram się od podstaw wiedzieć na jakiej zasadzie cos działa i jak działa i napisać coś "własnymi słowami" w oparciu o podane informacje
Aczkolwiek nie mówię ze w ogóle nie korzystam z gotowych programów, ale wtedy chociaż staram się je przepisać własnoręcznie ze zrozumieniem mniej więcej co się dzieje po kolei. Tu akurat próbowałem napisać coś na szybko samemu - nie wyszło, urodziły się pytania i bedę kombinował dalej