tak zauwazylem ze cokolwiek bym nie robil to zawsze musze podpinac te same kabelki ktore nie zawsze sa w dogodnych miejscach (miso, mosi.... i reset)
no i tak sie jakos zabralem za zrobienie sobie prostej plytki uruchomieniowej, oryginal autorstwa afterparty jest w necie, w swojej wersji wywalilem to co nie bylo mi niezbedne (zostawilem tylko przyciski i ledy), i moze cos tam zmienilem ale niewiele
przed wykonaniem mam pare pytan:
- czy uklad resetu jest naprawde tak rozbudowany?, na niektorych schematach widze po prostu pstryczek do masy, moja plytka nie bedzie pracowac w trudnych warunkach
- uzywa sie w ogole tych pinow PB6 i PB7? rozumiem ze wtedy w gre wchodzi tylko wewnetrzne 8MHz, a jak brakuje pinow mozna wziasc inny procek,
- czy przy aref tez to wszystko zostawic?
- kondensatory na xtal zostawilem na wszelki wypadek bo przeczytalem ze bez nich tez dziala a ludzie zostawiaja miejsce na wszelki wypadek:]
- LM7805 probowalem wsadzic plecami na wierzch zeby radiator byl od gory ale nie znalazlem tego w eagle a nie chce mi sie biblioteki przerabiac
- zamiast kwarcu beda 1x3 goldpin zeby mozna bylo wymieniac
jakby ktos mial jakies rady z wlasnego doswiadczenia co tam dodac przerobic to bylbym wdzieczny:] bo te elementy o ktore pytam ukladu mi wiele nie odchudza, kosztow nie zmniejsza, wiec jak nie zaszkodza to dla swietego spokoju chyba moga zostac:]
plytka ma byc stosowana w domu do szybkiego rozpoczecia testowania pomyslow (np obecnie usb-rs232)

jak na forum dodac schemat/PCB - tylko w paczce zip?