Zrób tak: Odłącz moduł od procesora, zostaw podłączone tylko zasilanie. Połącz In i Out (Rx i Tx) modułu bespośrednio ze sobą. Odpal terminal i wybierz port Com taki, który wybrałeś w programie USR-VCOM (wirtualny port Com). Wpisz np. słowo "test" i wciśnij Enter. Jeśli masz wszystko OK z modułem powinno Ci wyświetlić pod spodem również słowo "test". To jest tzw echo. To co wysyłasz przychodzi z powrotem. Sprawdź to proszę i daj znać czy to działa.
------------------------ [ Dodano po: 28 minutach ]Jeśli to do Ciebie nie przemawia to podłącz moduł do twojej przejściówki RS232, widzę, że masz ją na porcie Com3. Tzn. In(Rx) z modułu do Tx twojego RS232, Out(Tx) z modułu do Rx twojego RS232. Oczywiście masy też muszą być połączone. Włącz sobie program mkAvr Calculator i w zakładce "Narzędzia" jest tam taki fajny programik "ATB-BTM-222 TERMINAL Config". Masz tam dwa okna (dwa terminale) w lewym wybierz port (u Ciebie chyba to będzie COM3 z RS232), a w drugim oknie ustaw port (COMx), gdzie x oznacza numer portu COM jaki ustawiłeś sobie w programie USR-VCOM (wirtualny port Com) dla modułu WiFi. Kliknij połącz nad lewym oknem i połącz nad prawym. Teraz wpisz coś pod lewym oknem i wciśnij "send". To co wpisałeś powinno się pojawić w prawym oknie. Analogicznie jeśli coś wpiszesz pod prawym oknem i wciśniesz "send" to pojawi się w lewym oknie. Dzięki temu sprawdzisz komunikację w dwie strony.
Zobacz jak to jest u mnie. Ja mam RS232 na COM31, a moduł WiFi na COM6. Dzięki temu wiem, że mam poprawnie skonfigurowany moduł i że wszystko pięknie działa.