Witam, mam drobny problem z wyżej wymienionym wyświetlaczem. Zacznę od przesłania bibliotek.
spi.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
spi.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pcd8544.h
język c
pcd8544.c
język c
Biblioteki znalazłem w internecie i troszkę zmodyfikowałem ponieważ były pod inny stm32f4 i teraz nie wiem czy mam dobrze skonfigurowaną magistralę SPI czy problem leży po stronie drugiej biblioteki choć niby tam nie było dużo zmieniane jedynie konfigruacja GPIO i zegarów czy może problem jest po stronie wyświetlacza. Objawy są takie, że od czasu do czasu wyświetlacz zalapie, że ma działać, ustawi sobie kontrast i zaświci kilka losowych pikseli, a starając się wyświetlić napis wyświetli go w dobrym miejscu, ale tak w 90%, ale częściej jednak wogóle nie zadziała. Mógłby mi ktoś pomóc rozgryźć ten problem
?