Witam Was serdecznie w ten ciepły środowy wieczór!
Chciałbym się zapytać o pewną rzecz przy projektowaniu płytek PCB w Eagle'u.
Jeżeli temat był to przepraszam, przeglądałem ten dział nie zauważyłem nic podobnego.
Zaznaczę, że są to moje pierwsze projekty w Eagle'u także proszę o wyrozumiałość.

Mianowicie, chodzi mi o te złote ścieżki. Mam troszeczkę z nimi problem. Nie mogę za bardzo zrozumieć jak one działają.
Rozumiem, że te ścieżki szukają najkrótszej drogi ale, jeżeli jakiś element ma być zaraz za innym elementem to nie mogę się sugerować tą ścieżką. Bo po prostu urządzenie mi nie zadziała. Całkiem nie dawno zrobiłem schemat regulatora pwm na ne555. Bardzo prosty układ. Sugeorwałem się ścieżkami i psikus. Nie działało. Zrobiłem drugi raz, tym razem wzorując się na schemacie i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki bez żadnych problemów- działa.
Zatem, teraz nie ufam tym ścieżkom i w ogóle na nie nie zwracam uwagi.
Jestem teraz na etapie budowania zasilacza, na podstawie kitu z AVT. I tutaj moje pytanie.
Zaraz na wejściu (AC) jest mostek prostowniczy. Dałem tam diodę która będzie mi sygnalizować że jest napięcie na wejściu i wiem, że ona równie dobrze, może być zaraz przed wejściem stabilizatora. Ale zaraz za mostkiem prostowniczym mają być dwa kondensatory filtrujące. Dałem je jak najbliżej niego a Eagle tak czy siak wybiera mi np rezystor zamiast kondensatora.
Jako, że płytkę już wykonałem, więc na szybko "poukładałem" elementy losowo aby zobrazować co jest grane i o co chodzi.
Tutaj jest schemat, który wykonałem. Mam nadzieje, że nie oberwie mi się, że jest coś nie tak, starałem się, na prawdę!

A tutaj płytka PCB, tylko do zobrazowania problemu

Jak widać na schemacie zaraz za mostkiem są kondensatory a na płytce PCB zasilanie goni od razu na stabilizator... I tutaj oczywiście jest już przesadnie to pokazane. Wiem, że wybrało najkrótszą drogę, ale w takim razie jak tutaj temu ufać? Te wskaźniki w ogóle nie pilnują kolejności elementów.
Dalej jako przykład dałem, woltomierz. Są to różowe(fioletowe?) ramki. Chciałem aby Woltomierz był bezpośrednio połączony z wyjściem ale Eagle uważa inaczej...
Jest na to jakaś rada? Mam się nimi sugerować czy nie?