Kejter napisał(a):
rezasurmar napisał(a):
No ale to wypadało by wyrazić opinię tam
W sumie racja. Zadam to pytanie...
reza - spróbuj tam wyrazić taką opinię
... to jest blog z moderowanymi komentarzami tak zresztą jak i u mnie ... i wszystko co niewygodne jest kasowane
Kejter napisał(a):
wojtek napisał(a):
No właśnie "poużywać" jakie to typowe.
Typowe?
Miałem się nie wypowiadać w tym wątku tzn w tej części postów ale się wypowiem:
1. to że ktoś na tym blogu plecie bzdury o ogniach piekielnych - to jest typowe
2. to że ktoś na tym blogu pisze, że bascom jest dla dzieci - to jest typowe
3. to że ktoś na tym blogu pisze, że arduino jest dla 12-latków - to jest typowe
4. to że ...... i tak mógłbym jeszcze długo .... a niewiele osób szczególnie młodych zdaje sobie sprawę że wiele tych typowych rzeczy to są głupoty wciskane do głowy ... tym bardziej, że blog jest oficjalnie rekomendowany nomen omen (przypadek?) przez Helion
A ja uważam, że warto czasem zwrócić uwagę na to i umieć odnieść się do powtarzanych w kółko bzdur ... w najbliższym moim poradniku postaram się (choć w trochę nietypowy sposób) odnieść zresztą do kwestii arduino i hipokryzji tych którzy na tym blogu piszą takie bzdury. Sam na swoim blogu podniosłem polemikę np z obsługą klawiszy i drgań styków - co wywołało pewną burzę i perturbacje ... tyle, że ja nie posługiwałem się takim językiem jak ta druga strona, która nie tylko na blogu ale szczególnie na elektrodzie gdzie w dziale mikrokontrolery znowu zaczynają na mnie i na to co robię wylewać pomyje .... Tam mnie nie ma, nie mogę się nawet obronić - więc kopią leżącego można powiedzieć
....
Nawet gdy założyłem ten wątek u nas na forum:
topic7789.htmlto nie wszyscy zrozumieli o co chodzi - o co mi chodzi (sprecyzuję)
Kejter napisał(a):
wojtek napisał(a):
może warto ignorować pewne sprawy (być mądrzejszym)?
Może rzeczywiście masz rację...
wojtek - tak się składa, że ciebie i twoje opinie bardzo szanuję ... i też z jednej strony zgodziłbym się, że może i masz rację ?
nie mniej jednak dziękuję koledze Kejter - za to że dostrzegł pewien problem, który się nasila i dzieli ludzi tak jak w Polsce jest z obozami PIS i PO.
Kejter napisał(a):
Wiesz po co? Głównie żeby sobie poużywać. Dlatego, że takie sformułowania są opiniotwórcze. I ludzie czytający takie rzeczy zapamiętują to właśnie w ten sposób. I co gorsza powielają takie wypowiedzi.
I uwierz mi, że spotkałem się z ludźmi, którzy zaczynają swoją drogę z uC właśnie z tamtym portalem, i ich komentarze, chociażby odnośnie Atnela z Pana Mirkiem, są właśnie takie jak tam...
Ja też zaglądam na tamten blog, bo staram się uczyć/czytać/szukać tam gdzie tylko mogę, jak mam czas. Natomiast takie opinie mnie po prostu wkurzają. Bo gdyby nie Ardunio to w życiu nie sięgnąłbym po uC.
I wniosek końcowy: "kłamstwo powtórzone dostateczną ilość razy staje się prawdą..."
I dlatego mi na ten przykład trudno się z tym nie zgodzić ...
------------------------ [ Dodano po: 5 minutach ]a i na zakończenie - mam nadzieję, że w najbliższej serii poradników - także tych o OLED'ach uda mi się wykazać zupełną hipokryzję (bo tak trzeba to nazwać wprost) tych co piszą o tym, że arduino to dla 12-latków jest - a prawdziwi mężczyźni to tylko C i tylko ARM