Witam,
Jestem posiadaczem adaptera microsd z atmelowskiego sklepu. Jednak mam pewien z nim problem. Otóż mam gotowy kod do zapisu pomiarów adc, który kompiluje się bez problemów. Według mnie problem polega na braku styków na któryś pinach (pracuję na stykówce). Ten sam program podobno dobrze działa na zestawie uruchomieniowym ATB. Teraz wyjaśnię dlaczego podejrzewam, że to wina złych styków
1. w 90% przypadków nie powstaje żadne plik na karcie. Ale w 10% jakiś powstaje i to jest kluczowe.
2. Jak już utworzy się jakiś plik to w 50% przypadków jest pusty, a w pozostałych jest zapisane w nim kilka pomiarów
3. Próbowałem na dwóch kartach microsd i na jednej z nich działa od razu, a na drugiej muszę poruszać w gnieździe, żeby przeszło przez pętlę:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Problem z tym, że czasami nawet jak przejdzie przez tą pętlę to i tak nie tworzy się żaden plik.
Mieliście podobne problemy? Dziś kilka godzin spędziłem nad różnymi sposobami połączenia i tworzył się jakiś plik raz na kilkanaście pomiarów. Mieliście podobne problemy? Tak jak mówiłem mój kolega testował to na atb i nie wiem jaka mogła być różnica między nami. Taktowanie mam 8mhz i jtag wyłączony (na atb jest zdaje się 8mhz, ale zewnętrzne). Piny PWR i GND mam zwarte. W czym może leżeć błąd?
Kody wklejamy przez syntax=c - Różowo-zielony J.