LogTeam napisał(a):
No, ATB ma praktycznie to samo. Wedlug mnie za daleko elemnety sa ustawione, ale to tylko moja opinia.
Tak masz rację elementy są oddalone od siebie. Chciałem żeby kolega Mirley przysłał mi schemat chciałem wprowadzić kilka poprawek np
Zewnętrzne zasilanie jest ze złącza 4pin jak w komputerze co troche mi się to nie podoba. Chiałem również wstawić kilka układów np do sterowania silnikiem i do karty mSD. Kolega nie wyraził zgody na udostępnianie tych materiałów i tym samym byłem zmuszony zrobić to w oryginale.
Pewnie powiesz że co za problem zrobić swoją. No i masz rację nie jest problemem tylko wyobrażam sobie to tak:
Jak bym miał ponownie lutować tyle elementów to już mi sie nie chce a jak sobie pomyśle że trzeba two wszystko połączyć do kupy ścieżkami i ślęczeć w Kicad-e po nocach to tym bardziej odchodzi mi chęć na poprawki.
Tym samym korzystam i dziękuję koledze Mirley że takie cacko zrobić i że tyle ma niedoskonałości

ale spełnia swoją funkcję.
A propo płytki ATB chętnie bym potestował

lecz niemam dostępu jak narazie do tej płytki. BlueBoka pożyczyłem od kolegi płytki niemiał a szkoda

Aha zapomiałem podziękować też Mirkowi naszemu kochanemu że wyperswadował mi w swoich filmikach stosowanie przewodów połączeniowych z kabla UTP

. Aż wstyd się przyznać ale pierwszy układ był na takich kabelkach hehehe.
Teraz jak widze u mojego znajomego co on wyprawia to wychodze i nie patrze na to co robi.
Ja osobiście do tej płytki wykonałem swoje kabelki z wtyczkami goldpin i na przewodach plecionkach miękkich i eleganckich.