Tak wiercić trzeba - suwmiarka sobie mierzysz wielkości otworów i jak mówię w jakimś programie najlepiej sobie zrobić szablon obrazując wcześniej rozmiar danego panelu i uwzględniając marginesy obramowania. Ewentualnie nawiercić trochę i pilnikiem obrobić żeby ładnie się spasowało z elementem.
Dla mnie najtrudniejszy jest zawsze otwór pod LCD są jeszcze ramki ładne osłonowe tzw. maskownice ale jeszcze mi się nie udało dobrać takiej idealnej pod wyświetlacze 2x16 jakie mam.
W środku można zrobić sobie montaż na dystansach przez przewiercenie obudowy i śrubę z drugiej strony no jednakże estetyke spodu stracisz ale jak wiadomo obudowa stoi więc tego nie widać a podstawki w śrubach łączących górę z dołem zapewniają odpowiedni prześwit. Niektóre obudowy mają jakby takie plastikowe podejścia na śruby zwróć uwagę na to zdjęcie:
Widać na nim zrobioną dodatkową wkładkę z plexy która wykorzystuje te miejsca i jest do nich przykręconą (trzeba oczywiście je wstępnie nawiercić bądź wykorzystać śruby z gwintem do plastiku - pozyskuje takie ze starych drukarek) i to do niej przykręcony jest transformator oraz PCB dzięki czemu nie ma śrub na przelot a tylko ładne 4 od podstawek. Dzięki temu jest w miarę estetycznie i nic nie lata.
Co do gotowych obudów uniwersalnych na dokładnie taki 7-seg LED wyświetlacz jak masz lub byś chciał to się z tym nie spotkałem, jak już to jakieś maskownice, bądź panele prześwitujące są w ofertach sklepów jakie podałem - może coś dobierzesz. Ale myślę że metodą nawiercenia i pilnikowania zrobisz sobie prawie idealny taki otwór - a jak chcesz tak super to jest narzędzie takie jak mini frezarka precyzyjna ze stołem krzyżowym np. PROXXON MF 70
http://allegro.pl/precyzyjna-frezarka-pionowa-proxxon-mf-70-gw-24mce-i4003120868.html wada jak przy każdym fajnym urządzeniu cena. Ale myślę że tym na prawdę można zrobić fajne precyzyjne otwory.
Innym przykładem urządzenia co by robiło to na prawdę elegancko jest drukarka 3D gdzie już pomijam fakt rysowania to koszt sensownego takiego urządzenia jest jeszcze ogromny.
Można by się ewentualnie pokusić o poszukanie firmy która wycina w plexy bądź w metalu zawodowo wg. przygotowanego projektu ale jakie to są koszty to nie wiem.