Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 6 lut 2025, o 00:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2014, o 11:20 
Użytkownik

Drodzy Koledzy,
Nie wiem, jak zacząć, ale chyba zacznę od początku…
W związku z ostatnimi „smrodami” jakie miały miejsce na forum, dotyczącymi korzystania z własności intelektualnych Mirka bez jego zgody wpadłem na pomysł…
Oglądałem jego spostrzeżenia i smutki w tym temacie na YT i stwierdziłem, że w swej osobie należy poczynić dobro dla Mirka za to co dla nas robi….
Służy zawsze profesjonalną wiedzą, pomaga w zawiłościach niewiedzy naszej i to wszystko zupełnie za darmochę….

A teraz dla „Malkontentów, zwanych przeze mnie „Okopowymi płodami rolnymi”, „psami ogrodnika” i nie napiszę jeszcze jak, bo profesor Bralczyk z prof. Miodkiem by się na mnie obrazili… (a było by ostro) :evil:
…że przy okazji swej pomocy nam Mirek prowadzi firmę w postaci Atnel-a, sprzedaje księgi, EVK oraz całe niezbędne temu obperyferiowanie (w końcu cos do gara musi włorzyc i rachunki popłacić) to następny dla niego plus i wara od tego Okopowe płody rolne!!!
Precz ze swymi zawiściami, zazdrością i całym "pseudo dobrem", które z Was wypływa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czepcie się czegoś innego, np. prezydenta Ukrainy Janukowycza i innego zła na tym świecie, bo w tych tematach cała Wasza energia będzie lepiej spożytkowana. Przepchnijcie odpływ w zlewie, wynieście pomyje, poganiajcie muchy nad gnojownikiem, pomóżcie menelom wyciągać puszki ze śmietnika- jest tyle pasujących do Was zajęć…
Tutaj jeszcze raz won, precz, bo jorkiem poszczuje…..

Mirek robi wiele, powiem więcej, robi dla nas bardzo dużo, poradniki na YT, tym że jest na każde nasze przysłowiowe zapytanie, na skypie, meilu czy forum. Traci wiele swego cennego czasu na to żeby dać nam swe umiejętności „na tacy”, tłumaczy „jak pastuszek swej krowie, na rowie” i np. do mnie to trafia.

Teraz o tym co chcę zrobić. Nazwałem to określeniem „dobro”.
Dobro w postaci ogólnopolskiego programu w TV publicznej. Kolega mój, redaktor TV regionalnej wysłuchał kiedyś mojej o Mirku opowieści i zaproponował pomoc w powstaniu programu publicystycznego.
I tu pojawia się pewien problem…..
Poszukuję chętnych osób do wystąpienia w nim…

Najlepiej aby to byli czynni członkowie społeczności Atnel- owskiego forum, (ale nie tylko) młodzi adepci sztuki programowania procesorów, (starzy mogą też) którzy (najważniejsze) dzięki pomocy Mirka, dzięki temu, że daje on nam tyle zaczęli łapać o co chodzi w programowaniu. Jego pomoc w postaci poradników na YT, forum, skypie czy poprzez e-mail.
Będzie to od nas dla Mirka największa podzięka za to co czyni.

A ja ze swej strony mogę dodać, że gdyby teraz były czasy tow. E. Gierka to na pewno widzielibyśmy Mirka w dzienniku jak odbiera odznaczenie… :D
…wiem, jednak, że na pewno pójdzie do nieba bez egzaminów.. ;)

P.S o zgłoszenia proszę na P.W.

dodge1975

Ostatnio edytowano 29 sty 2014, o 18:57 przez dodge1975, łącznie edytowano 1 raz

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 sty 2014, o 11:34 

Wiesz, że na mnie możesz liczyć, bo już rozmawialiśmy o tym, przed oficjalnymi informacjami ;).

Autor postu otrzymał pochwałę

PostNapisane: 29 sty 2014, o 12:40 
Użytkownik

Bym chętnie wystąpił, ale chyba wyglądem odstraszę a nie nagonię Mirkowi widzów.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 29 sty 2014, o 13:05 
Użytkownik

matrix napisał(a):
Bym chętnie wystąpił, ale chyba wyglądem odstraszę a nie nagonię Mirkowi widzów.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Wszyscy jesteśmy potomkami Adama i Ewy i każdy z nas na swój sposób straszy ;)
A tak na serio to nie chodzi o wygląd, tylko to co masz w głowie, przekazanie tego co dzięki Mirkowi się nauczyłeś....
Byłeś zielony jak listek osiki, a teraz uczysz się i masz w nauce C sukcesy przez blue book-a, green book-a to jak najbardziej zapraszam do uczestnictwa.
Cenni są w tym projekcie Ci co maja coś dobrego do powiedzenia.... BURAKI won.... !!!

dodge1975

PostNapisane: 29 sty 2014, o 13:10 
Nowy

Bardzo dobry masz pomysł „dodge1975” byłbym chętny do udziału w tym programie. Dlaczego? mieszkam w Szczecinie mam 63 lat jestem chory na stwardnienie rozsiane i mam różnego rodzaju problemy. Natomiast Mirek i reszta (czyli forum) sprawiacie że człowiek trochę odżył czytając i oglądając poradniki. Po oglądnięciu lub przeczytaniu człowiek jest radosny z dwóch powodów. Pierwszy to się dużo uczy, drugi to jakby się znalazł w innym świecie (takim gdzie ludzie się szanują). Poza tym byłem u Mirka w sklepie firmy stwierdziłem że jest człowiekiem bardzo przystępnym z którym z wielką przyjemnością się prowadzi rozmowy.
Pozdrawiam Piotr Maćkowiak (Nick Piotr)

PostNapisane: 29 sty 2014, o 13:45 
Użytkownik

piotr napisał(a):
Bardzo dobry masz pomysł „dodge1975” byłbym chętny do udziału w tym programie. Dlaczego? mieszkam w Szczecinie mam 63 lat jestem chory na stwardnienie rozsiane i mam różnego rodzaju problemy. Natomiast Mirek i reszta (czyli forum) sprawiacie że człowiek trochę odżył czytając i oglądając poradniki. Po oglądnięciu lub przeczytaniu człowiek jest radosny z dwóch powodów. Pierwszy to się dużo uczy, drugi to jakby się znalazł w innym świecie (takim gdzie ludzie się szanują). Poza tym byłem u Mirka w sklepie firmy stwierdziłem że jest człowiekiem bardzo przystępnym z którym z wielką przyjemnością się prowadzi rozmowy.
Pozdrawiam Piotr Maćkowiak (Nick Piotr)

Drogi Panie Piotrze,
Aż mi się uśmiech od ucha do ucha pojawił po Pańskim poście... :)
Oczywiście zapraszam... ;)
Proszę o podanie mi, oczywiscie jesli Pan posiada loginu SKYPE, chętnie z Panem porozmawiam o szczegółach.

dodge1975

PostNapisane: 29 sty 2014, o 15:45 
Użytkownik

Kolego dodge1975, co tu dużo mówić pomysł jest co najmniej rewelacyjny,żeby nie powiedzieć GENIALNY!
Chętni na pewno się znajdą i to spore grono (jestem o tym przekonany).

Nic dodać nic ująć, to po prostu trzeba zrealizować.
Cały program byłby dla Mirka niezłym podziękowaniem z naszej strony za to co robi dla Nas i forum,a jest w tym najlepszy.

Pozdrawiam serdecznie i życzę aby cały projekt jak najszybciej doczekał się finału.

Reza niestety,tacy ludzie,samo życie nic na to raczej nie poradzimy.

Ostatnio edytowano 29 sty 2014, o 15:55 przez Waldek_jb, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2014, o 15:46 

I są tacy co wbijają mu szpilki, to nie ludzie, to wilki ;).

PostNapisane: 29 sty 2014, o 17:53 
Użytkownik

Ja z checia bym sie pisal opowiedzial jak to wszystko sie u mnie zaczelo 3 msc temu jak mirek o 24 napisal mi pw jak mozesz odezwij sie to pomoge. Kurcze mirek nie jest Bogiem bo kazdy w jakiegoś Boga wierzy. Mirek jest poprostu dobra duszyczka pomagajaca kazdemu nie wazne czy cos kupiles w atnel czy nie to mirek i tak pomoże on poprostu lubi pomagac i cieszy go to ze ktos te pomoc przyjal.

Teraz wracajac do tematu nie moge jechac wlamali mi sie do mieszkania i nie mialbym za co jechac wiec z mila checia pojechalbym i opowiedzial co nie co ale z przykroscia musze odmowic. Bynajmniej jestem jak najbardziej ZA tym by w koncu zrobic cos dla mirka. Swietny pomysl kolego. Program w TV napewno ogladne nawet gdyby emisja byla o 4 w nocy.

Wysłane z telefonu

PostNapisane: 29 sty 2014, o 18:54 
Użytkownik

PKoz napisał(a):

Szanowny kolego PKoz,
W odpowiedzi na Twoje zarzuty, pragnę Cię przeprosić, jeśli którekolwiek słowo z mojej wypowiedzi obraziło Cię.
Jako, że jestem tylko człowiekiem mam prawo do przelewania swoich emocji, nie zawsze stosownych do etykiety wymaganej, które się tyczą tego co się tu dzieje, zwłaszcza złego…
Nie miałem zamiaru w jakikolwiek sposób urągać Twojej osobie, zwłaszcza, że o Twoim istnieniu na tym forum dowiaduje się dopiero teraz.
Szanuję pozytywna atmosferę forum i to że tu się nie obraża nikogo, ale, czy twoja reakcja na moje „kibolskie” przemyślenia nie ma jakiegoś podtekstu uszczypliwego?
Taki jest mój styl wypowiedzi, zwłaszcza gdy targają mną emocje, emocje zbliżone do skrajnych.
Zastanawia mnie jednak jedno, dlaczego kolega nie napisał nic pozytywnego o moim pomyśle, lecz jedyne co zrobił to wezwał „rodziców do dyrektora”…???
Ja zwykły śmiertelnik, żaden ideał błądzę po tym łez padole popełniając mniejsze lub większe gafy, które za sobą niosą odpowiednie reakcje społeczeństwa.
Biorąc przykład z Pana Maciarewicza uruchamiam teorie spiskowe…
Cytuję Ciebie:
„A przy okazji:
malkontent - człowiek niezadowolony ze wszystkiego, doszukujący się wad we wszystkim i wszystkich.
Tak się nazwałem, bo bardzo często nie zgadzam się z poglądami p. Mirka, co nie zmienia faktu, że szanuję Go jako osobę i to co robi.

…. I bądź tu człowieku mądry, widząc samobójcę… nie jestem negocjatorem więc jedynie mogę powiedzieć:

Mój tato jest kardiologiem i czytając Twój post, nie wróży Ci długowieczności, stwierdził cyt.
”długo facet nie pożyje, dobije go jego cholesterol i stargane nerwy”
Kolego PKoz, wykończysz się, szkoda zdrowia, bo sam je sobie psujesz na własne życzenie.
Jako człowiek niezadowolony ze wszystkiego, doszukujący się wad we wszystkim i wszystkich, polecam wizytę u specjalisty wspierającego jestestwo na Barbituranach i Psychotropach.
Oczywiście zmienię dobitne sformułowania jakich użyłem, na łagodniejsze aby tak nie kuły po oczach.

dodge1975

PostNapisane: 29 sty 2014, o 19:59 
Nowy

Witam „dodge1975” prosiłbym jak możesz pisać i rozmawiać ze mną po imieniu, lub przydomku tak czuję się bardziej związany z grupą. Mam na imię Piotr podaję login SKYPE piotrmackowiak

PostNapisane: 29 sty 2014, o 22:14 
Moderator

hmmm powiem szczerze, że nie wiem co ja mam na to powiedzieć wszystko. Na prawdę czuję się oszołomiony tą propozycją ... i .. no gdzie mi tam do TV ... żebym to ja był jakąś personą czy coś ... ale ja zwykły szary początkujący M.Kardaś jestem

a że udało mi się to - że to moje ględzenie niektórym pomaga ? hmmm no miło to słyszeć ... na prawdę miło

szczerze mówiąc - to patrzę na to trochę z niedowierzaniem tzn w tym sensie - że to się chyba nie dzieje na prawdę ;)

ale z drugiej strony jak piszecie używając słów

My, Nasze forum, Nasza społeczność .... to aż się serce cieszy - że udaje Nam się to budować i wzajemnie pomagać ... co tam ja ? ... zobaczcie ileż tu użytecznych (dla innych) jest osób ... ile pomocy płynie, jest jakoś tak - no po prostu przyjemnie ...

wystarczy spojrzeć co np napisał Piotr:
piotr napisał(a):
i reszta (czyli forum) sprawiacie że człowiek trochę odżył czytając i oglądając poradniki.

Jestem wdzięczny za to wszystko co staracie się dla mnie zrobić - i nie za bardzo wiem jak mogę się wam wszystkim naraz tak jakoś odwdzięczyć ... ale będę się starał ... będę się starał ...

PostNapisane: 29 sty 2014, o 22:18 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Jestem wdzięczny za to wszystko co staracie się dla mnie zrobić - i nie za bardzo wiem jak mogę się wam wszystkim naraz tak jakoś odwdzięczyć ... ale będę się starał ... będę się starał ...

A mnie się wydaje, że to my wszyscy jesteśmy Twoimi Mirku dłużnikami.

PostNapisane: 29 sty 2014, o 22:22 
Moderator

Cytuj:

to nie jest tak ... ja sam bym z chęcią nakręcił nie jeden reportaż i to nie tylko na temat jednej, dwóch czy trzech osób z tego forum ... ja się uczę również od was ... ile razy już mi pomogliście - ja też zadaję pytania ... czasem mnie ktoś poprawi - i znowu się czegoś nowego nauczę ... ja tylko staram się tym dzielić na bieżąco no i zarażać Was też tym po trochu ... ... kurczę to działa! ;)

PostNapisane: 29 sty 2014, o 22:27 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Cytuj:

to nie jest tak ... ja sam bym z chęcią nakręcił nie jeden reportaż i to nie tylko na temat jednej, dwóch czy trzech osób z tego forum ... ja się uczę również od was ... ile razy już mi pomogliście - ja też zadaję pytania ... czasem mnie ktoś poprawi - i znowu się czegoś nowego nauczę ... ja tylko staram się tym dzielić na bieżąco no i zarażać Was też tym po trochu ... ... kurczę to działa! ;)

Działa, działa ale... potrzebny jest "motor", który to będzie napędzać. I tym motorem jesteś właśnie Ty. :-)

PostNapisane: 30 sty 2014, o 00:11 
Użytkownik

sam bym sie pisał na ten program ale cholera mam do szczecina prawie 700km:)

PostNapisane: 30 sty 2014, o 09:59 
Użytkownik

majster napisał(a):
Teraz wracajac do tematu nie moge jechac wlamali mi sie do mieszkania i nie mialbym za co jechac wiec z mila checia pojechalbym i opowiedzial co nie co ale z przykroscia musze odmowic. Bynajmniej jestem jak najbardziej ZA tym by w koncu zrobic cos dla mirka.

Kolego majster,
Cieszy mnie Twoja deklaracja, zwłaszcza, że:
-istnieje możliwość wystąpienia w każdym z oddziałów regionalnych telewizji, Ty się łapiesz pod TV Bydgoską, więc ani do Szczecina, ani Warszawy nie musiał byś jeździć, to już plus, bo z Grudziądza do Bydgoszczy nie jest daleko...
-zanim wszystko po dopinamy, to minie jeszcze dużo czasu więc może finansowo staniesz na nogi...

jawor4x4 napisał(a):
sam bym sie pisał na ten program ale cholera mam do szczecina prawie 700km:)

Kolego jawor4x4, nie wiem skąd jesteś, ale tak jak odpowiadałem wyżej, możliwość występów, będzie w telewizjach regionalnych, a to już bliżej niż 700km do Szczecina

dodge1975

Strefa czasowa: UTC + 1