Cytuj:
tzn. nie ten ktory jest dostarczany do Pl2303 tylko sterowniki .sys z windowsa . podobno jest problem z buforowaniem danych .
idziesz powolną niestety drogą - uczenia się na własnych błędach i po drodze dlatego czasem wyciągasz niewłaściwe wnioski
jakbyś poczytał chociażby to forum ... wystarczy poszperać z hasłem w postaci symbolu tego scalaka kociego PL2303 to byś znalazł mnóstwo postów o tym jakie są z nim problemy ... i porady że warto przejść na FT232R a wtedy RAZ na ZAWSZE ma się porządną przejściówkę która zawsze działa
zresztą to nie są opinie o tym kocim scalaku tylko na naszym forum ...
więc to nie jest tak że drivery spod vin7 są jakieś kocie ... albo jeszcze lepiej że trzeba przejść na linux zaraz koniecznie bo i tam się wpakujesz z tym scalakiem po uszy
kup sobie FT232R - ma wprawdzie mały raster - ale raz się postarać - do tego TYLKO 2-3 kondesnatorki, gniazdo USB i goldpiny - to wsio - a przejściówka będzie śmigać po wsze czasy - gra warta świeczki pod każdym względem.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]DominikN napisał(a):
mk avr nie ma na linuxa szkoda moze sie pan zastanowi nad jakąs mozliwoscią w tym kierunku
Na 100% się nie zastanowię - bo linuxa nie znam i już nie poznam a to powoduje że nic nie jestem w stanie na niego napisać niestety ... dość często to powtarzam....
Za to jak kolega wyżej pisał - jest sporo ludzi, którzy ponoć odpalają jakoś MkAvrCalca na linuxie - ja nawet nie mam pojęcia jak - a są o tym nawet w necie poradniki
tzn jak odpalić ten program na linuxie - oczywiście nie mojego autorstwa bo jestem noga z linuxa jak mówiłem wyżej
www.youtube.com/mirekk36 ]