Faktycznie, mój błąd. Postanowiłem jeszcze raz napisać kod od początku:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Pod port PD6 mam podpięty kontaktron (teraz w fazie testów microswitch). Jedna nóżka jest podpięta do portu PD6, druga do masy. Dodałem do kodu również linię:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Jeśli chodzi o kod, to zamieniając linię
język c
na
język c
na wyświetlaczu mam ciągle 0, czyli do zmiennej czas1 nie zapisuje mi się aktualny czas wystąpienia impulsu zapisany w ICR1. Gdy podmienię zmienną na czas2, podczas wystąpienia impulsu wartość zostaje wyświetlona na wyświetlaczu.
Postanowiłem wykonać taki test:
język c
i obie wartości (wynik oraz tym) pokazują to samo na wyświetlaczu - czyli "czas2". Widać, że działanie nie wykonuje się. Co zrobić w tej sytuacji?