WITAM!
Po tygodniowym zmaganiu z problemem postanowiłem zasięgnąć rady. Od razu proszę o przeniesienie tematu do innego folderu, jeżeli niecelnie trafiłem z tematyką.
Z czego korzystam:
- procesor do komunikacji to Atmega8 16Mhz,
- konwerter USB - RS232 na procesorze Attiny2313, projekt niegdyś przedstawiony przez Pana Mirka, sprawuje się dobrze, co prawda Attiny pozwala na prędkość 9600, jednak problem występował również przy prędkości 19200, na przejściówce zbudowanej z Atmegi8,
- terminal PuTTy 0.62
- Windows XP
- biblioteka UART z niebieskiej książki, problem występował na każdej użytej bibliotece
Opis:
Wszystko opiera się o wysłanie tekstu do PC za pomoca przejśćiówki USB - RS232 na terminal Putty. Korzystam przy tym z komend VT100 i to narodziło problem migającego tekstu na terminalu, po wywołaniu komendy czyszczenia terminala. Tak jakby terminal kasował tekst i zbyt wolno wyświetlał nowy. Moje pytanie brzmi jak temu zaradzić? Problem nie ustępuje po zwiększeniu prędkości przesyłu danych. Kod żródłowy:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Pozdrawiam