Witam,
zwracam się z prośba o poradę, mianowicie wykonałem projekt pcb dwustronny, jego wykonanie zleciłem firmie satland z gdańska wczoraj układ zmontowałem i przetestowałem, pcb wydaję się być dobrze zaprojektowane kilka małych poprawek i można kończyć prace nad pcb.
Potrzebuję wykonać kilka może kilkanaście takich pcb, tym razem wybiorę firmę merkar głownie ze względu na koszy, no i tutaj pojawia się pewien problem, moje pcb ma wymiary 50x70 mm a merkar zaokrągla cennik wykonania do 1 dm2+plus koszty uruchomienia produkcji dla projektów do 1dm2.
Chyba dobrze rozumiem informacje na stronie:
Cytuj:
przy zamówieniach dla jednego typu płytek poniżej 1 dm2 rozliczaną powierzchnię zaokrąglamy do 1 dm2
Cytuj:
Cennik uruchomienia produkcji dla nowych projektów do 1dm2/płytka 2str + 2str soldermaska-30zł
Czy ma ktoś doświadczenia w temacie "szablonów pcb" (powielona kopia pcb w jednym projekcie)?
Podpowie ktoś jak to zrobić w eagle? Nie mam możliwości późniejszego wycięcia pojedynczych płytek więc cięcie wchodzi w zakres zamawianej usługi? Jak to oznaczyć miejsce cięcia bądź podcięcia w programie?
Pzdr.