Napisałem sobie program do obsługi flasha, all działa jak sie nalezy, ale jak wiadomo nie każdy ma kryształowe kule, a może chciec pomóc, więc wrzucam all.
A więc:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
flash.c:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
flash.h:
język c
i spi.c:
język c
spi.h:
język c
Kod jest działajacy więc ktoś może sobie z nim się pobwić mając tą pamięć. Ale ważne pytanie, dlaczego jak wykorzystam sprintf i sobie zapisze liczbe 123 jako 1 bajt na 1, 1 bajt na 2 i 1 bajt na 3 to działa. A jak chce sobie zmieścić w jednym bajcie liczbe 123, bo jak wiadomo mieści sie ona w unsigned char = <0,255>, to mam lipe krzak - żeby nie było bez liści. I interesuje mnie jak wykorzystując 1 bajt zapisac liczbę z przedziału <0,255>, bo po co marnowac aż 3,2 lub 1 bajt.