Jandamis - nie obraź się proszę za to co teraz napiszę. Z takim podejściem jakie prezentujesz to jeszcze bardzo długo albo nigdy nie nauczysz się programować. Już tłumaczę o jakie podejście mi chodzi i myślę, że masz jeszcze czas aby to DIAMETRALNIE I OD RAZU ZMIENIĆ, żeby jednak nauczyć się programować i to szybko!
Jak można przepisać program z książki i gdy on nie działa - to brać się za jakiś następny mało jeszcze dla ciebie zrozumiały dużo trudniejszy kod z DVD bo tam coś ci się skompilowało i coś się pokazało na LCD ???????????????????????????????????? ... zamiast próbować na siłę znaleźć gdzie jest błąd, pytać na forum, znajomych - no cokolwiek!.
Ktoś kto chce się nauczyć programować to będzie siedział do ...... wiadomo czego..... i będzie MUSIAŁ odpalić taki podstawowy kod - bo jeśli on nie działa to prawdopodobnie coś sam źle robię. No ale TY nie masz takiego albo takich odruchów. Gorzej, ty od razu zakładasz że ktoś poza tobą zrobił błąd albo sto błędów - a ty masz IDEALNIE wszystko zrobione.....
toż zobacz - nawet nie chciałeś kodu pokazać pomimo tylu próśb no bo przecież twierdziłeś że to przepisane z książki przecież niby powinno działać a skoro nie działa to co ????? no to w książce jest pewnie jakiś BABOL ......
LUDZIE KOCHANI !!!! trzymajcie mnie ..... ale normalnie aż się czuję jakby mnie kolega Jandamis wkręcał w dniu 1 kwietnia - gdyby nie fakt że temat wałkujemy już od dawna. I wcale nie uważam że zadawanie pytań nawet do tak prostego kodu jest niestosowne. Wcale nie uważam, że komuś może się wydawać że w książce jest błąd - nawet to rozumiem ...... ale na ZEUSA .... jak cię proszą o pokazanie tego co naskrobałeś to pokaż a nie chowasz i twierdzisz z uporem ........ że ten kod jest zły i trzeba sięgnąć do pomiaru różnicowego i zacząć go odchudzać - to już jest prawie ....... eeeeh no dobra bo się nakręcę.....
tymczasem teraz to moje wzburzenie, bo rzeczywiście troszkę się wzburzyłem jest spowodowane tym, że przemieliliśmy już TYLE postów na forum w poszukiwaniu JEDNEGO GŁUPIEGO ŚREDNIKA ..... którego sobie niefrasobliwie wpisałeś robiąc babola - a przez to twierdzisz usilnie od iluś dni że ten kod jest do bani - sorry ale po raz ostatni podpowiadam ci - żebyś zmienił podejście bo się niczego nie nauczysz albo nauka podstaw C zabierze ci czas do emerytury - a przecież za ten czas to na emeryturę przechodzić będziemy w wieku 95 lat pewnie
patrz poniżej coś zmajstrował - i zrozum to że może się troszkę uniosłem a uwagi które napisałem weź jako dobre porady a nie próbę dogadania ci czy coś w tym stylu:
i wcale się nie dziwię, że kolega SunRiver nie dostrzegł od razu tego błędu - bo ja też go długo nie mogłem zobaczyć aż się wkurzyłem i na zasadzie kpiuj wklej - skopiowałem to do swojego Eclipse - wszystko się pięknie kompiluje bez najmniejszego warninga i błędu tylko że nic się nie wyświetla na LCD ..... drapię się w głowę, patrzę w kod jak sroka w kość - aż po dłuższej chwili dopiero widzę ten DURNY ŚREDNIK
www.youtube.com/mirekk36 ]