wasu napisał(a):
Podał mi Pan mało pomocny link niestety, bo akurat ja zajrzalem do dokumentacji i dobrze ustawilem bity rejestrow
Dobrze postaram się jeszcze raz grzecznie odpowiedzieć na coraz mniej (odnoszę takie wrażenie) grzeczny to tej dyskusji.
Po pierwsze: gdzie jest problem ? tu pozwolę sobie rzeczowo wyjaśnić co wynika z wypowiedzi kolegi w powyższych postach:
1. wiem że realizujesz ćwiczenie o multipleksowaniu
2. wiem że posiadasz m644pa zamiast m32a
3. wiem że podmieniłeś nazwę stałych np SEGMENTS
4. wiem że zauważyłeś różnice w nazwach rejestrów, ich ilości i nazwach bitów czy wektorów przerwań
5. wiem że wydaje ci się że dobrze sobie z tym poradziłeś
6. wiem że połączenia masz na 100% poprawne
TYLKO GDZIE PROBLEM ????? no sorki ale tak nie można - no chyba, że chodzi o to że problem jest w kodach na płycie DVD. Dlatego pisałem o kodach z DVD bo one na 100% działają. I rozumiem że ktoś może mieć problem i pyta - ale jak ktoś pisze że wszystko jest tak super - to oznacza tylko jedno - skopany jest kod na DVD i w książce. Wtedy się udostępnia taki kod z książki na forum i proszę bardzo może ktoś inny znajdzie ten błąd - no bo ja wszystko dobrze zrobiłem.
przede wszystkim proszę uprzejmie (to taka prośba) przeczytać punkt drugi z linku poniżej)
post3917.html#p3917ale tak na prawdę to proszę przeczytać wszystkie te punkty dobrze ?
----------------
proponuję więc zakopać toporek i zacząć dyskusję albo pytanie jeszcze raz - to znaczy przede wszystkim sprecyzować co działa a co nie działa, jakie są efekty?
czy np sprawdzał kolega zgodnie ze sposobami "debugera na jednej diodzie LED" czy np działają kolejne etapy programu - np samo przerwanie ?
czy korzysta kolega może z zestawu ATB czy jakiegoś własnego ? A jeśli własnego to poproszę może jakiś schemat połączeń ?)
po prostu na prawdę - ciut więcej informacji warto podać zadając pytanie OK ?
www.youtube.com/mirekk36 ]