Wiesz co ? to SUPER pomysł z tym info w podpisie - to mi od razu zdecydowanie ułatwia wszelkie odpowiedzi bo przynajmniej wiem że jeśli chodzi o sprzęt to mamy dokładnie pod ręką to samo
.... (fajny pomysł)
Ale ok - piszesz, że przykład z DVD nie działa ci. A do jakiego portu podłączyłeś segmenty i anody ? Posłuchaj to nie może nie działać - przecież ja tego programu nie pisałem na kolanie, na sucho i z głowy - zadałem sobie bardzo dużo trudu żeby to co masz na DVD na 100% działało od pierwszego tzw kopa. Działa to setkom ludzi - więc jak nie działa to mogą być tylko dwie przyczyny i nie związane z kodem programu.
1. robisz jakiś błąd w połączeniach
2. coś jest nie tak z zestawem ATB a dokładniej mówiąc z wyświetlaczem. No ale to to akurat może sprawdzić sobie nawet osoba która się nie zna na programowaniu ani na elektronice. Wystarczy wziąć dwa przewody połączeniowe i tak:
a.) podłączasz segment A do GND
b.) podłączasz ANODĘ1 do GND
i MUSI się zapalić segment A na pierwszym wyświetlaczu wyraźnie
potem to samo co w podpunktach a i b tylko kolejno dla segmentów B,C, D ..... i DP
potem to samo tylko dla ANODA2, 3 i 4
jeśli wszystkie się ładnie zaświecą - to przykro mi ale nie ma mowy o żadnej przyczynie ze strony zestawu ATB i pozostaje TYLKO i wyłącznie przyczyna taka - że podłączasz nie tak (to znaczy nie do tych pinów/portów co trzeba) - sprawdź lepiej to - masz przecież plik konfiguracyjny *.h a w nim widać co do czego jest podłączone. Bo coś mi się wydaje że podłączasz to sobie ot tak z głowy
jeśli się mylę to napisz.
www.youtube.com/mirekk36 ]