Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 23 lis 2024, o 18:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 22:54 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Ja miałem Slow SCK na None ustawione więc nawet nie zauważyłem że rzeczywiście jest to dopisywane. ;-)

Dla mnie zbędne ale może komuś się przyda.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 kwi 2013, o 23:23 
Moderator

Jaglarz napisał(a):
Dla mnie zbędne ale może komuś się przyda.

No ja już wiem, nie tylko z tego wątku ale i z maili że wszystkim co się męczą ;) z programatorkami STK500v2 może się np przydać ta opcja. Ale też chyba i innym którzy jak mówię korzystają w programatorach z portu COM. Ja też używam tylko USBASP więc z tej opcji nigdy nie skorzystam, a jak trzeba to program w większości sam automatycznie ją ustawia, że nawet nieraz osoba użytkownik - się nie orientuje, że z niej w ogóle korzysta ;)

Niestety niektóre poprawki łatwo i szybko zrobić a niektóre, które wydają się banalnie proste z punktu widzenia usera programu, dla mnie bywają ciężkie. No i z tym właśnie musiałem troszkę powalczyć.

PostNapisane: 18 kwi 2013, o 23:52 
Użytkownik

Ja się może wtrącę - Mirku, jak dodajesz coś do MkCalca to inkrementuj w jakiś sposób jego wersję. Chociażby dopisek 1.0.0 build 60 Beta, będzie większy porządek. ;)

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 06:27 
Moderator

Ledes napisał(a):
Ja się może wtrącę - Mirku, jak dodajesz coś do MkCalca to inkrementuj w jakiś sposób jego wersję. Chociażby dopisek 1.0.0 build 60 Beta, będzie większy porządek. ;)

O tym już wielokrotnie pisałem - nie dam rady tego zrobić ze względu na zaszłości i dopiero po przeróbce programu na 2.0 kiedyś tam - doprowadzę takie sprawy do porządku.

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 08:42 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Ledes napisał(a):

O tym już wielokrotnie pisałem - nie dam rady tego zrobić ze względu na zaszłości i dopiero po przeróbce programu na 2.0 kiedyś tam - doprowadzę takie sprawy do porządku.

Tak , tak ale moze mam propozycje dodawaj do kazdego wydania plik zmiany.txt a w nim zmiany do danej wersji i tam mozna numerowac :) Co prawda przeszczep ale ulatwiajacy jakos zycie i zaspokoi czesc malkontentow:)

CO do postow co poniektorych , ja z Mirkiem nie raz rozmawialem i oczywiscie ze ANTEL to Mirka firma i to jest jego zrodlo utrzymania. Czy to takie dziwne ze gosc chce pracowac , zarabiac , utrzymac rodzine i robi to w Polsce a nie za granica ? Czy to komus pasuje czy nie to jest jego praca . A ze robi poradniki po to zebyb ludzi sciagnac i nawet jak ktos napisal zarobic czy to zle ? Bardzo dobrze znaczy ze zalezy mu na kliencie bo nie musi tego robic. Jak czytam takie posty Mirku we mnie sie gotuje a co sie dzieje u CIebie to nie wspomne. Niestety Rez dobrze napisal , ze czlowieka trafia i bluzgi same pojawiaja sie do napisania. Od samego poczatku firma ATNEL to Mirka firma i on z tego zyje czy kiedykolwiek to ukrywal ? Ech ......

grzegorz1950 - kolejny uzytkownik ktory wpada na forum i sieje ferment . A potem cisza - cos mi to przypomina :)

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 09:20 

mirekk36 napisał(a):
A teraz na poważnie - zainteresowane osoby proszę o sprawdzenie nowej (na razie prymitywnie trochę działającej opcji - ale może się przyjmie) w zakładce "Programator AVR" .....
Tymczasem tych przyjaźnie nastawionych do MkAvrCalculatora zapraszam do przetestowania - tym bardziej, że jeszcze jedna mini opcja do testowania się pojawiła - opis w innym wątku ;)

post34672.html#p34672

Ściągnąłem dzisiaj z tego adresu http://www.atnel.pl/mkavrcalculator.html ( http://www.atnel.pl/download/programy/SoftPack_ATB.rar ) i powiem tak że albo mnie ślepota ogarnęła ale ja nie widzę tej nowej czy nowych funkcji w zakładce Programator (wybierałem różne programatory i nic) :shock:

------------------------ [ Dodano po: 5 minutach ]

Jednak to ślepota :? - wycofuje się z powyższego jest jedna przynajmniej opcja nowa :)

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 09:29 
Moderator

wojtek, oczywiście przepraszam Ciebie i innych - że tak troszkę po macoszemu traktuję te poprawki ... tzn zero opisu dodatkowego itp ... no ale staram się po prostu wykorzystać jakąś wolną chwilę żeby coś dodać, usprawnić i czasem tylko do testu wrzucić - a z opisami bywa u mnie najgorzej - to moja pięta achillesowa :(

nie mniej jednak już pokazuję obrazek i miejsce wyraźnie zaznaczone gdzie jest ta opcja

Obrazek

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 09:33 

Nie no, za szybko zadziałałeś :lol: po kilku minutach wpatrywania sie znalazłem - o czym wyżej napisałem, a opcję na dwóch monitorach sprawdze dopiero w domu.
Jak nie jest zaptaszkowana ta opcja, to jest mniej widoczna i dlatego przelatywałem nad tym wzrokiem kilka razy zanim zauważyłem :oops:

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 15:42 
Użytkownik

Czy posiadane do tej pory licencje będą działały na nowej wersji kalkulatorka?

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 15:51 
Użytkownik

Tak, działają bez problemu. ;)

PostNapisane: 19 kwi 2013, o 16:17 
Moderator

matrix napisał(a):
Czy posiadane do tej pory licencje będą działały na nowej wersji kalkulatorka?

Oczywiście - jak widać w związku z pewną ilość niedociągnięć jeśli chodzi o program - np brak tej nieszczęsnej numeracji, informacji o aktualizacjach itp ;)

postanowiłem, że jak dotychczas wszyscy klienci będą otrzymywali aktualizacje gratis. Przynajmniej do czasu gdy się wezmę kiedyś i nie napiszę tego od nowa w postaci wersji 2.0. Wtedy być może dotychczasowe licencje przestaną działać i będzie np wymagane dokupienie aktualizacji za jakąś symboliczną kwotę ... ale kieeeedy to będzie ? to nawet najstarsi górale nie wiedzą ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1