Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 22 lut 2025, o 21:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 kwi 2013, o 10:42 
Użytkownik

jestem uzalezniony od tego forum. nawet czasem czytam tematy ktorych nic nie czaje. teraz jestem w szkole i geografie mam. a wy co teraz robicie? pozniej mam dwie lekcje polskiego. masakra. nielubie polaka. wszystko bym dal zeby miec cos bardziej logicznego jak np matematyka. ehh

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

wszystko poza blubukiem

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 kwi 2013, o 10:49 

Hehehehe, mam to samo, w zasadzie jestem non stop na tym forum, bo jak nie komp to na komórczaku ;).

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 10:53 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

A NFZ nie leczy od nałogu "Atnelowskiego".... Mirku, co żeś uczynił? :lol:

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:08 
Moderator

matisek1233 --> eeeeh - tak czułem - pewnie zakradł się kolega do lochów - bo Sun albo Jaglarz byli na haju po atnelowskich tabsach i klucze pogubili - no i proszę - matisek1233 - dorwał się do składziku tabsów i przedawkował kurczę ....

matisek musisz na jakiś czas odstawić przynajmniej niebieskie piguły (czyli forum) .... szczególnie jeśli teraz na geografii masz powiększone źrenice i szybki płytki oddech .... Bo nie ma niestety na to antidotum ;) .... trzeba się pomęczyć, i może po małym odwyku przejdzie chociaż na chwilę - że nie będziesz musiał na geografii się męczyć ;)

hahaha kurczę - a myślicie że ja mam lepiej ? .... też się męczę .... to ponoć nieuleczalne niestety

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:20 
Użytkownik

przyznaje. znalazlem pelne opakowanie tabsow. pewnie wypadly komus.

co 20-30minut zwykle wchodze na forum. musze zmniejszyc dawke

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:22 

Kurcze, to ja chyba wpadłem do kociołka ;), bo siedzę na forum nonstop ;). I tylko, odśwież, wyświetl nie przeczytane......

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:27 
Użytkownik

jak mi sie naprawde nudzi to tez tak caly czas odswierz klikam

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:30 

No u mnie problem, jest, że mi się nie nudzi a i tak klikam ;)........

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:31 
Użytkownik

Eee no, ja tam co 2-3 lekcje :D

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:32 
Użytkownik

no to ty rzeczywiscie masz problem

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

rezasurmar napisał(a):
No u mnie problem, jest, że mi się nie nudzi a i tak klikam ;)........

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:33 

No nie mam problemu ;), jestem tylko uzależniony :)

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:37 
Użytkownik

to co ty robisz nieklikajac? myslisz kiedy znowy klikniesz?

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:39 

To już taki odruch bezwarunkowy ;), a w tematy które mnie interesują "same" wysyłają powiadomienie, a potem albo tapatalk albo FF na kompie ;)

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:47 
Użytkownik

Ten tapatalk to bardzo fajna sprawa, tylko niestety nie radzi sobie z miniaturkami zdjęć. Chyba że nie umiem czegoś ustawić.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:51 

No ja mam ten sam problem, klikasz i dooopa nie pobiera zdjęc tylko powiększa miniaturke

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 11:53 
Użytkownik

Jedno przyznam nauka programowania mikrokontrolerów jest wciagająca i czasochłonna. Nie jest wstydem, że mało wiesz, bo waraz z obszarem wiedzy, rośnie otoczenie twojej niewiedzy ;).

Wiedza uzaleznia ;)

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:14 
Użytkownik

Paul Dirac napisał(a):
Jedno przyznam nauka programowania mikrokontrolerów jest wciagająca i czasochłonna. Nie jest wstydem, że mało wiesz, bo waraz z obszarem wiedzy, rośnie otoczenie twojej niewiedzy ;).

Wiedza uzaleznia ;)

i tu musze sie z toba zgodzic

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:26 
Użytkownik

ale czemu masz sie nudzic na tej geografii? w sali pewnie mapy stoja (20+ lat temy staly ;) ), popatrz na nie i pomysl nad: http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzeni ... ch_barwach

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:28 
Użytkownik

matisek1233 napisał(a):
jestem uzalezniony od tego forum. nawet czasem czytam tematy ktorych nic nie czaje. teraz jestem w szkole i geografie mam. a wy co teraz robicie? pozniej mam dwie lekcje polskiego. masakra. nielubie polaka. wszystko bym dal zeby miec cos bardziej logicznego jak np matematyka. ehh

Nie chcę wyjść na niedobrego wujka/kuzyna/szwagra/kolegę* ale musisz się powstrzymać przynajmniej w szkole na lekcjach. Jakie by nie były ale z każdej lekcji można wynieść. Czy w geografii czy w polskim można znaleźć coś ciekawego. Jakbyś miał samą matmę to nie dałbyś radę psychicznie - zbyt duże obciążenie umysłu 1 problemem powoduje że tracisz świeżość spojrzenia.
No a co do Twojego polskiego to przyłóż się - nie będę pisał czemu :) ale powiem Ci że to głupio wygląda jak gdzieś walniesz byka :)
Może to Ci pomoże: każdy błąd ortograficzny jest jak dzielenie przez 0**

*niepotrzebne skreślić
**sam mam dysortografie (bezmózgowie ortograficzne)

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:35 

Język polski zaczyna być ciekawy przed maturą ;), tj. wszystko zależy od nauczyciela. Miałem szczęście być uczonym przez świetną Polonistkę w Technikum, potrafiącą zainteresować takiego skrajnego ścisłowca jak ja czymś takim jak Język polski ;).
Geografia brrrrrr, ależ to nudy, geologia TAK, geografia NIE, filozofia historii TAK, historia NIE ;) itd.
A matematykę uwielbiałem, fizyka też ciekawa (dużo zależy od nauczyciela).
Totalną katorgą był Wos, z gościem co połknął kij od szczotki i był bardziej sztywny niż słup telegraficzny.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:44 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
historia NIE

Bo w Polsce nie uczy się historii tylko dat, a historia to wydarzenia i ludzie a nie cyferki :)

rezasurmar napisał(a):
wszystko zależy od nauczyciela

Święte słowa ale w sumie to ja muszę podziękować mojej pani od historii/WOS-u za to że nie potrafiła mnie zainteresować historią w gimnazjum (podstawówka to było to:P) dzięki czemu zdecydowałem się w pełnie na kierunki ścisłe. Ale zostało mi z podstawówki tak mały płomyczek historyczny i do tej pory lubię dobrą książkę historyczną albo film.

Skoro luźna dyskusja to luźna niech będzie:
Ludzie dużo mówią/piszą że trzeba zmienić cały system nauczania w Polsce. Ale to nic nie da jeśli nauczyciel będzie taki:
rezasurmar napisał(a):
z gościem co połknął kij od szczotki i był bardziej sztywny niż słup telegraficzny

Choć w drugą stronę to też nie za dobrze.

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

A i żeby nie było to swojego czasu miałem taką manie tworzenia trójkątów Pascala na kartkach papieru. Raz udało mi się nawet zapełnić cały arkusz kancelaryjny od góry do dołu co kratka bez pomocy kalkulatora :) i to wszystko podczas lekcji :)

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 12:56 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
Język polski zaczyna być ciekawy przed maturą ;)

do matury to ja mam jeszcze troche czasu bo jestem w drugiej technikum.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 13:02 

No ale właśnie chodziło mi o te lata w Technikum, w podstawówce i zawodówce nie cierpiałem języka polskiego brrr, jak sobie przypomnę te uczenie się wierszy na pamięć, jakieś durne lektury (ależ ja nie znoszę epoki romantyzmu).
Dopiero 20lecie między wojenne i współczesna zaczyna być ciekawa, ostatecznie pozytywizm. No i renesans też się dało przetrawić. Romantyzm, normalnie na samą myśl o Panu Tadku, czy Dziadach mam odruchy wymiotne.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 13:10 
Użytkownik

wlasnie teraz przerabiam dziady.. nic z tego nie rozumiem. spora czesc ksiazki jest po łacinie(chyba) a reszta jest pisana staropolszczyzna co odrzuca i zniecheca do czytania.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 13:15 

To ogólnie ciężki i dziwny okres w polskiej literaturze, czasem mam wrażenie, że Adaś musiał być naprawdę mocno napruty jak pisał te "dzieła".
Bodajże 3 część Dziadów jest jeszcze znośna, (ta w celi), ale reszta ło matko.
Całe szczęście trafiłem na polonistkę, która też nie przepadała (to mało powiedziane ;)) za tym okresem w literaturze. Bo patrioci z nich byli jak z koziej dupy trąba.
Taka Orzeszkowa, co pisała o takich wzniosłych patriotycznych ideałach, a sama puszczała się z ruskim oficerem........ ale dosyć offtopa bo mnie tu zaraz zjedzą ;).

Naprawdę kawał dobrej polskiej literatury to okres miedzy wojenny, oraz to co było tworzone w trakcie IIwś i po niej.
Naprawdę przez ludzi, którzy przeszli przez piekło, a nie siedzieli sobie w Paryżu czy Litwie i pierdzieli w stołek pisząc jak to im źle na obczyźnie.

Ostatnio edytowano 5 kwi 2013, o 13:17 przez rezasurmar, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 13:16 
Użytkownik

Ja na razie jestem w gimnazjum, i również mam BARDZO fajną panią od polskiego, również moja wychowawczyni ;). Można pogadać o wszystkim, i umie się dogadać z młodzieżą ;) A za to baba od matmy to jakaś masakra, pyta się kujonek czy rozumieją, one oczywiście rozumieją od pierwszego razu i od razu idzie dalej. Jak ktoś mówi że nie rozumie, ona mówi że inaczej wytłumaczyć nie umie i trzeba zapisać się na jakieś korepetycje...

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 14:14 
Użytkownik

akurat mojej klasie trafili sie chyba jedni z najlepszych nauczycieli w szkole wiec zle nie jest, ale i tak uwazam ze niektorych przedmiotow to mogli by nam darowac, ale musieli by w tedy wywalic nauczycieli z pracy a tego niezrobia

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 14:48 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
na samą myśl o Panu Tadku

No "Pan Tadeusz" to taka książka którą można albo kochać albo nienawidzić :) nie ma tu nic pośrodku
rezasurmar napisał(a):
Adaś musiał być naprawdę mocno napruty jak pisał te "dzieła".

No to teraz ja powiem garść historii:
Adam Mickiewicz był alkoholikiem
Witkacy był narkomanem, mało które z jego dzieł powstało na trzeźwo
Reymont nie pojechał do Sztokholmu po odbiór nagrody Nolbla bo nie mógł wytrzeźwieć
Żona Jana Matejki biła męża
Juliusz Słowacki bardzo "lubił" się z Zygmunta Krasińskiego
I właściwie każdy autor, poeta miał jakieś odchyły od normy, był alkoholikiem, narkomanem, pochodził z patologicznej rodziny a potem to trzeba analizować według jakiegoś tam klucza

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 14:51 

No ja to wszystko rozumiem, tylko dlaczego się o tym otwarcie nie mówi.......ogólnie kiepskawe te dzieła Adasia są, (nie jest to wyłącznie moje zdanie, ale ludzi związanych z polonistyką dosyć mocno).

Tj. jest dużo więcej wartościowej literatury, niestety panuje mit i ochy i achy, a potem biedni licealiści czy technicy muszą się męczyć z takim Mickiewiczem, czy Reymontem.

PostNapisane: 5 kwi 2013, o 14:54 
Użytkownik

czyli zeby napisac fajny reportaz na poniedzialek to musze se wypic? ma z was ktos dowod? bo mi niesprzedadzą alkoholu..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1