Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 12 gru 2024, o 04:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lut 2013, o 10:39 
Użytkownik

OK. Chcieliśmy trochę złagodzić warunki i dać szansę "niepiśmiennym" ;) ale faktycznie
rezasurmar napisał(a):
Ale 30postów, to można "nabić" nawet będąc na forum przez dłuższy czas bez większych problemów........
masz rację.

PostNapisane: 12 lut 2013, o 11:21 
Nowy

Trzeba popierać takie inicjatywy, także ja tam narzekam :) Chętnie bym wziął udział w konkursie, ale... i tak wezmę, we własnym zakresie - przynajmniej będzie okazja na sprawdzenie swojej wiedzy i szansa na uzupełnienie braków.

A co do czytaczy - każdy ma jakiś swój styl: jedni lubią zadawać od razu pytania, inni wolą przeszukać całe google i dopiero wtedy spytać. To już zależy od osoby - jedni piszą dużo i mądrze, inni wcale - co kto lubi. Ale to nie znaczy, że jeden jest styl jest lepszy od drugiego. A że wolicie, aby forum się rozwijało to nic dziwnego, że chcecie je promować.

PostNapisane: 12 lut 2013, o 11:24 
Użytkownik

Ja też ponarzekam :) A co :) Tylko krótko:

Dawaj KONKURSA !!! :)

P.S. Mogę dorzucić nagrodę: 12kg transformatorów sieciowych - uwaga - wygrany pokrywa koszt transportu/wysyłki :lol:

PostNapisane: 12 lut 2013, o 11:50 
Użytkownik

Te 10/15 zł kurierem co to jest :D

PostNapisane: 12 lut 2013, o 11:56 
Użytkownik

Tylko, że ja nie mam umowy z żadnym kurierem, a Poczta chce 40zł za "powolną" paczkę :)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 11:59 

Do 30kg w dpd mam ok 17zł, ale po co mi tyle złomu ;)

Wysłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:11 
Moderator

Panowie - bo widzę, że rozgorzała dyskusja na temat czytaczy, nabijaczy i innych tam ....

Jak każdy zauważył pewnie - TO JEST INNE Forum. Fakt czasem temat się przeradza w luźną dyskusję, czasem rodzi się 10 innych rozwiązań a dyskusja zbacza na całkiem inne tory.... i co ?

na innych forach leci to do kosza. A u nas nie ....

I jeśli to się np nie będzie komuś podobało, jeśli ktoś uzna, że przez to niby na naszym forum nie można znaleźć konkretnej informacji to trudno .... ale i tak będzie taki właśnie charakter tego forum i koniec. To się nie zmieni ;)

Tu ma być przede wszystkim przyjaźnie. Zarówno ja ale też wiele innych osób woli takie podejście i takie osoby się spotykają na tym forum. Dla mnie to bomba że mogę te osoby poznać bo mamy zawsze w pewnym zakresie podobne poglądy, choć w wielu innych kwestiach możemy się różnić.

Absolutnie zawsze będziemy przestrzegali tego żeby każdy się kulturalnie odnosił do innych - i TO JEST PODSTAWOWA zasada tego forum a nie "polityczna poprawność w sensie że ma być merytorycznie i na temat"

proszę więc nie narzekać że tu jakaś niesprawiedliwość że ktoś ma mało postów.

Ja nie widziałem jeszcze forum, gdzie użytkownicy SAMI nie tylko organizują konkursy - ale JESZCZE SAMI FUNDUJĄ nagrody !!!!

gdzie ludzie sobie pomagają bezinteresownie - nie widziałem jeszcze takiego forum.

I nie chodzi wcale o jakieś sztuczne promowanie tego forum ..... bo forum to ludzie, którzy je tworzą a że tu akurat ja mam zaszczyt spotkać aż TAK DUŻĄ ilość przewspaniałych osób ..... gdzie kiedyś nie miałem takiej okazji - to kim ja tu jestem ??? pikusiem małym i gdyby to towarzystwo przeniosło się nawet na inne forum, to ja też pójdę za takimi ludźmi jak w dym. A tu zostanie najwyżej nadal forum mojej pomocy technicznej na potrzeby mojej działalności.

No i proszę - znowu sam zmieniłem nieco temat - pewnie moderator by mnie za chwilę usunął czy kogoś innego za jakiś tam koci OFFTOP.

a ja tam nie rozumiem co to jest OFFTOM i powiem więcej - czochra mnie offtop ;)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:24 
Użytkownik

Z jakiego zakresu elektroniki będą te pytania? Domyślam się, że nie będą to jakieś podstawy. Byłoby miło gdyby wpadła mi w ręce książka, ale szanse mam zerowe. Szkoda. :P Ale ogólnie konkurs fajny.

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:28 
Użytkownik

Właśnie plus tego forum to możliwość wypowiedzenia swojego zdania które nie poleci do kosza bo sie moderatorowi uwidziało że tu nie pasuje, a jak ktoś będzie chchiał coś znaleźć to i tak znajdzie choćby klawiszem CTRL + F :) po wczoraj doszedłem do wniosku ze jak sie chce to sie naprawde da :D

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:31 
Użytkownik

PawelGaj napisał(a):
Rezasurmar, to po prostu Polska, jak nie zrobisz, i tak będzie źle :D :D :D
(wiem, złośliwy jestem :twisted: )

Kiedyś natrafiłem na bardzo fajny dowcip który chyba pasuje do dyskusji

Mam nadzieję że rozbawi i nieco rozluźni atmosferę bo obnaża naszą narodową przywarę :)

Cytuj:
Platformie zaczynają drastycznie spadać sondaże, w związku z tym Tusk postanawia chwycić się ostatniej deski ratunku - pomocy z góry. Modli się więc:
- Panie Boże, wiem, miałem nie klękać przed księdzem, ale jeżeli przegram wybory i ludzie odkryją ile ukradliśmy, to mnie zabiją. Proszę, pomóż mi...
Nieoczekiwanie odzywa się Bóg:
...- Donek, nigdy cię za bardzo nie lubiłem, ale niech ci będzie. Uradowany premier zwołuje konferencję prasową nad jeziorem i mówi:
- Jestem prawdziwym cudotwórcą i zaraz to udowodnię. Zobaczycie, będzie wam się żyło lepiej!
Podchodzi do jeziora i zaczyna chodzić po wodzie. Czeka na aplauz, zamiast tego leci kamień. Drugi, trzeci, w końcu cała lawina.
Donald wpatruje się zdziwiony, a ludzie krzyczą: I to ma być premier? Nawet pływać nie umie!

A to co napisał Mirek to święta prawda bo tutaj na forum raczej nikt nie pisze postów jak poukładane są kable czy dziura nie centralnie wywiercona, tutaj ludziom się pomaga, doradza i motywuje ( a czasem nawet powygłupia się na czacie :D ) do działania a nie kopie czy też dobija

Dziękuję za to forum :)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:35 
Użytkownik

Dobrze, że konkurs robi Jaglarz, a nie rezasurmar. Bo z tego co widzę na forum to rezasurmar ma na każdy temat ze dwie dobre książki, to by pytania powynajdywał, że by wszyscy na forum wymiękli, a i pewnie również panowie Horowitz z Hillem :D

PostNapisane: 12 lut 2013, o 12:36 
Moderator

hehehe dobry dowcip ;)

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

ajek napisał(a):
Dobrze, że konkurs robi Jaglarz, a nie rezasurmar. Bo z tego co widzę na forum to rezasurmar ma na każdy temat ze dwie dobre książki, to by pytania powynajdywał, że by wszyscy na forum wymiękli, a i pewnie również panowie Horowitz z Hillem :D

No cóż zrobić rezasurmar ma KAWAŁ sporej wiedzy w swojej dziedzinie ;) i dlatego cieszę się, że z nami jest - a jak kiedyś zrobi konkurs to i ja będę startował jako początkujący ;)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 14:59 

Oj tam, nie przesadzacie?, żaden ze mnie orzeł. Ot taki wróbelek w garści ;).

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:11 
Użytkownik

dexter napisał(a):
wczoraj doszedłem do wniosku ze jak sie chce to sie naprawde da
No i udało się :D Wystarczyły 24 godziny ... i spełniasz warunki konkursu.
Gratulacje dexter

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:13 

nori2 napisał(a):
dexter napisał(a):
Gratulacje dexter

Sam ten temat pozwalał już praktycznie spełnić te warunki :). Zobaczcie ile postów już padło :).

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:14 
Moderator

nori2 napisał(a):
dexter napisał(a):

DOKŁADNIE ;) i jak się ma to teraz do tego ?

dexter napisał(a):
Czytacze swoją drogą, ale jeśli ktoś sie niedawno zarejestrował i ni jak nie może nabić postów bo dopiero zaczyna ogarniać to wszystko to troszkę nie fer ;)

Jak widać - jak człowiek chce to bez postów typu "O_o" nabije sobie innych - a w twoim przypadku jak widzę nawet cennych ;) .... dlatego nie narzekać mi tu na przyszłość ok ? ;)

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

rezasurmar napisał(a):
Sam ten temat pozwalał już praktycznie spełnić te warunki :). Zobaczcie ile postów już padło :).

No ale wiesz - nowe osoby zwykle boją się rygorów jak na innych forach i myślą że się nie uda bo zaraz ich posty polecą do kosza ;)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:19 
Użytkownik

Taa. Mirek tak nabija posty aż dojdzie do 5000 i zorganizuje konkurs z limitem 5000 postów :P

Ale mówiąc poważnie to właśnie za to cenię to forum, że tego typu posty (jak np. mój teraz) nie lecą do kosza. Chyba że się mylę :P

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:20 

To podobnie jak w ogłoszeniach o pracę, wygórowane wymagania i już na początku odpadają im miej ambitni kandydaci ;).

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:21 
Użytkownik

Coś w tym jest :P
tylko teraz nie wiem jeszcze co , a tak naprawdę wystarczy być aktywnym forumowiczem
i wnieść coś od siebie :)

jak widzicie .... to nie takie straszne ...

Rezasurmar: a posadę dostaje kuzynki siostry matki ojca syn

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:24 
Użytkownik

Straszne nie, ale łatwe też nie ;) zwłaszcza jak sie ma ograniczony zakres wiedzy

Swoją drogą nie chciałem zawalić forum badziewiem, a że nie mam pod ręką niczego więcej co mógłbym pokazać (studia, wszystko mam w domu) to użyłem tego co mam i co od dawna chciałem uruchomić, zwłaszcza że po polsku na ten temat wiele nie znajdziemy.

Czekam jeszcze na przesyłkę i obiecuję że jak dojdzie pojawi sie nowy poradnik ;)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:41 
Użytkownik

dexter napisał(a):
Straszne nie, ale łatwe też nie ;) zwłaszcza jak sie ma ograniczony zakres wiedzy

Swoją drogą nie chciałem zawalić forum badziewiem, a że nie mam pod ręką niczego więcej co mógłbym pokazać (studia, wszystko mam w domu) to użyłem tego co mam i co od dawna chciałem uruchomić, zwłaszcza że po polsku na ten temat wiele nie znajdziemy.

Czekam jeszcze na przesyłkę i obiecuję że jak dojdzie pojawi sie nowy poradnik ;)

To teraz sugeruję założyć limit 30 postów dziennie dla kolegi Dexter :lol:

(żarcik taki oczywiście :geek: )

PostNapisane: 12 lut 2013, o 15:51 
Użytkownik

Sonix, chyba niepotrzebnie pochwaliłem dextera. Pewnie teraz za każdym razem jak wejdę na forum to będe musiał przebrnąć przez 120 nowych postów dextera ... ;)
SunRiver a może by tak dextera na tydzień do lochów Do tej piwniczki, gdzie oprócz pajęczyn ... nic już nie ma .

PostNapisane: 12 lut 2013, o 16:00 
Użytkownik

nie da rady bo siedzi tam jaglarz obecnie ......

ale może wyłączyć mu internet ??

PostNapisane: 12 lut 2013, o 16:10 
Użytkownik

Hahaha bez obaw aż tyle wolnego czasu nie mam, do niedzieli mogę pisać po 30 :D z wyłączeniem walentynek. A lochy to nie taki głupi pomysł, zawsze marzyłem żeby zostać trolem :P

PostNapisane: 12 lut 2013, o 17:20 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
nowe osoby zwykle boją się rygorów jak na innych forach i myślą że się nie uda bo zaraz ich posty polecą do kosza ;)

Zwłaszcza el... uczy nowych użytkowników, że jak nie mają nic do powiedzenia to lepiej niech siedzą cicho. Dlatego wydaje mi się, że niektórzy wolą siedzieć cicho i nie ryzykować "spotkania ze straszliwym" moderatorem :-)

PostNapisane: 12 lut 2013, o 17:24 
Użytkownik

no dobra zmienię avatara no .....
i może się bać przestaną ... jak będę miał avatar user friendly ??

PostNapisane: 12 lut 2013, o 17:40 
Użytkownik

A może trzeba stworzyć nowy dział typu 'Piaskownica' gdzie nowi i 'czytacze' nauczą się pisać posty i korzystać z forum?? :lol:

PostNapisane: 12 lut 2013, o 17:53 
Użytkownik

ta i może jeszcze kuweta ??

PostNapisane: 12 lut 2013, o 17:55 
Użytkownik

A kto będzie opróżniał kuwetę??

Mam wrażenie, że temat trochę zboczył z torów :D

PostNapisane: 12 lut 2013, o 19:11 
Moderator

kila napisał(a):
Mam wrażenie, że temat trochę zboczył z torów :D

No niestety to dosyć charakterystyczne na tym naszym kocim forum ;) hahahaha

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1