Witam,
Wykonałem układ na płytce
http://www.gotronik.pl/plytka-drukowana ... p-373.html Wszystkie elementy wlutowane oprócz dławika - w jego miejscu połączyłem pola lutownicze kabelkiem. Układ działa - sprawdzone przy pomocy programu FT_PROG oraz na podstawie napisanego programu w C z fukcjami otwarcia układu, ustawienie trybu pracy Bit Bang Mode i zapalanie/gaszenie diody LED podpiętej do linii DTR#.
Problemem jest, że jeśli wyjmę przewód łączący FT232RL z USB i włożę go ponownie do portu to układ już nie zostaje wykryty. Dodatkowo po tym braku komunikacji z FT232RL jeśli chcę wyłączyć laptopa to po ukazaniu się ekranu z napisem 'zamykanie systemu' nic się nie dzieje tzn. komputer się nie wyłącza.
Jeśli z portu USB wyjmę odbiornik od myszki bezprzewodowej to takich akcji nie ma. Nieprawidłowe działanie występuje tylko dla FT232RL.
Odinstalowałem sterowniki USB i po ponownym włączeniu laptopa zostały automatycznie zainstalowane nowe ale nic to nie pomogło:/
Proszę o sugestie jak mogę rozwiązać ten problem lub może ktoś z forumowiczów też miał podobną sytuację i jak ją rozwiazał?