dareck70 napisał(a):
rezasurmar napisał(a):
Z drugiej strony przez ten ogrom, czasem ciężko się skupić na konkretach
, za dużo ciekawych rzeczy
. U mnie np. modelarstwo RC wodne i samochodowe musiało iść w odstawkę, bo jak to stwierdziła żona, za dużo drogich hobby już mam
.
rezasurmar, nie rezygnuj z modelarstwa RC! Elektronika, elektroniką - fajne hobby ale siedzisz w domu i/lub* w pracy, a modelarstwo daje Ci relaks i kontakt ze świeżym powietrzem, wiem co mówię bo latam RC... wysoko i szybko, albo nisko i powoli
Też mam za dużo różnych zainteresowań, a od kiedy się ożeniłem czas biegnie 2 razy szybciej, od kiedy urodziła się córka 4 razy szybciej... albo 8 razy. Ale po niedzieli spędzonej na lotnisku czuję się jakbym miesiąc odpoczywał na Seszelach
Sonix, powiedz mu coś!
Darek.
* - niepotrzebne skreślić
Sam muszę przyznać że modelarstwo musiałem trochę odstawić na bocznicę, a przynajmniej te duże modele które wymagały całodniowych wyjazdów na lotnisko które i tak niedawno zamknęli i wybudowali tam fabrykę słodyczy
Niestety chyba za szybko żyjemy bo doba niby nadal ma 24 godziny ale czasu wiecznie coraz mniej
Trzeba jednak pamiętać że 'pracujemy po to żeby żyć a nie żyjemy po to żeby pracować' i powoli wracam do 'zabawy' tym razem w kierunku wielowirnikowców z przeznaczeniem na FPV.
I tutaj można pogodzić przyjemne z pożytecznym, bo nie chcę korzystać z gotowców tylko opracować samemu elektronikę potrzebną do utrzymania modelu w powietrzu - bez szaleństw na początek quadrocopter'a
Niestety (z może 'stety'?) żyjemy w takich czasach że możliwości są duże ale czasu i pieniędzy coraz mniej, trzeba jednak jakoś pogodzić jedno z drugim.
Na szczęście z tego co widzę jest tutaj sporo osób zainteresowanych podobnymi tematami i są równie pozytywnie zakręceni