Odgrzebałem używane BTM-222 zrobiłem płytkę na podstawie schematu z BB wlutowałem, chce testować. Komórka czy tam latop woidzi mi BTMa podpisany jest jako serial adapter. Dioda connect miga co pol lub sekundę nie wiem dokładnie, nadszedł czas żebym sobie go skonfigurował. I tu mam problem bo podpinam BTM do przejsciowki atnel USB-RS232, wchodzę do RealTerm konfiguruje czyli prędkość 19200 przystosc bity stupu itd itd wybieram PORT akurat mam 6 =\VCP1 i niby port jest otwary ale dioda dalej miga jka migała, wpisuje komendy nic nie dostaje w odpowiedzi ani error ani nic, sprwadzam czy trzeba CR LF i tu tez nic nie dziala. Natomiast jak sie połącze z BT z lapkiem to nawiązuje połaczenie dioda swieci ciągle. Ogólnie to moje peirwsza stycznocsz tym modułem, kiedys bawiłem sie na HC-05 tam trzeba bylo wcisnąc reset znaczy switcha który zezwalał na komnedy AT. I może ktoś miał lub ma taki problem jak ja, jakieś pomysły bo ciągłości miedzy ścieżkami przepatrzyłem, inwerter 7404 mam i powinno to działac a nie działa