slawus1998 napisał(a):
Z nowym AVR Toolchainem działa zarówno Mkclipse i |Eclipse, ale jak wygląda sprawa z MkAvrCalculator? Po wskazaniu ścieżki do nowego AVRDUDE, podłączeniu procka (ATMega324PB) i kliknięciu "sprawdź podłączony AVR" pojawia się błąd:
jeśli chodzi o to - to niestety dopiero jak się ukaże ORANGEBOOK - to dopiero wtedy pojawi się najnowsza wersja MkAvrCalculatora, która będzie w pełni obsługiwała procki:
ATmega88PB
ATmega324PB
bo na dzisiaj to już obsługuje
ATmega168PB i ATmega328PB
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]slawus1998 napisał(a):
Niestety pojawia się ten sam problem. Będąc w zakładce BLS Generator, gdy chcę odczytać dane z procka pojawia się komunikat "uC not detected", a gdy mimo to chcę wgrać BLSa do procka, to komunikat "Target MCU: ATMEGA324P, connected is: ".
ok to sprawdzę jeszcze - bo jednak może do MkBootloadera nie dodałem właściwego pliku config, jak uda się szybko poprawić to pojawi się aktualizacja niedługo
------------------------ [ Dodano po: 29 minutach ]slawus1998 napisał(a):
Będąc w zakładce BLS Generator, gdy chcę odczytać dane z procka pojawia się komunikat "uC not detected", a gdy mimo to chcę wgrać BLSa do procka, to komunikat "Target MCU: ATMEGA324P, connected is: ".
teraz sprawdź
a w nowym wątku nie odpisuję - bo teraz to namieszałeś ... na drugi raz zakładaj nowy wątek od razu ...
------------------------ [ Dodano po: 31 minutach ]slawus1998 napisał(a):
ygląda to na błąd komunikacji komputera z prockiem, ale wszystkie połączenia, opcje SlowSCK itp sprawdziłem conajmniej 10 razy i nie znalazłem tam żadnych błędów :/
nie kombinuj tylko zassaj aktualizację MkBootloadera a w temacie MkAvrCalculatora przeczytaj co wyżej napisałem
www.youtube.com/mirekk36 ]