Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

KURS HOME ASSISTANT

Chcesz zautomatyzować swój dom bez skomplikowanego kodowania?
Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu, oprogramowania i aplikacji?
Od czego zacząć przygodę z HA w 2025? Co będzie najlepsze na start?

Nasz kurs Home Assistant nauczy Cię krok po kroku, jak łatwo zautomatyzować swój dom i oszczędzić na rachunkach za prąd i ogrzewanie. Bez chmur, bez zbędnych abonamentów. Twoja przygoda z Home Assistant zaczyna się tutaj!

↓↓↓

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz wypisać się w dowolnym momencie.

Teraz jest 9 kwi 2025, o 16:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
    Autor Wiadomość
    PostNapisane: 17 kwi 2019, o 17:42 
    Moderator

iTTiny napisał(a):
    ale zawsze istnieje opcja z polakpotrafi jak przy yellowbook

Niestety PolakPotrafi nie przyjmuje projektów na "napisanie... czy też dokończenie... książki" ... Polak Potrafi przyjmuje projekt już na wydanie gotowej książki gdy sprawdzą, że niby jest ona już napisana - tak jak miałem ostatnio ...

Ale ... może by tak na jakimś serwisie typu "kickstarter" ? spróbować ? ;) zobaczymy .... wtedy też mógłbym nie tylko ogłosić o czym ona będzie ale i podać więcej szczegółów

cytowanie selektywne  Cytuj  
    PostNapisane: 17 kwi 2019, o 17:55 
    Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
    iTTiny napisał(a):
    ale zawsze istnieje opcja z polakpotrafi jak przy yellowbook

Niestety PolakPotrafi nie przyjmuje projektów na "napisanie... czy też dokończenie... książki" ... Polak Potrafi przyjmuje projekt już na wydanie gotowej książki gdy sprawdzą, że niby jest ona już napisana - tak jak miałem ostatnio ...

Ale ... może by tak na jakimś serwisie typu "kickstarter" ? spróbować ? ;) zobaczymy .... wtedy też mógłbym nie tylko ogłosić o czym ona będzie ale i podać więcej szczegółów
    No i namówił !! :) Czekam z niecierpliwością !! :)

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 24 kwi 2019, o 15:01 
    Użytkownik

iTTiny napisał(a):
    le ... może by tak na jakimś serwisie typu "kickstarter" ? spróbować ?
    I tak pewnie większość wspierających to osoby jakoś do tej pory powiązane ze społecznością Atnel (forum, blog, facebook, itp.), więc może zrobić bez kosztów dla innych serwisów na stronie sklepu Atnel (po co oddawać 10% albo więcej innym)? Można to w sklepie sprzedawać jako przedpłata na książkę wysyłaną za np. 6 miesięcy :).

--
    Pozdrawiam,
    Robert

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

Będzie także można zrobić tak, że cena będzie rosła do końcowej, im bliżej będzie wydania :)

PostNapisane: 24 kwi 2019, o 16:09 
    Moderator

rskup napisał(a):
    iTTiny napisał(a):
    le ... może by tak na jakimś serwisie typu "kickstarter" ? spróbować ?
    I tak pewnie większość wspierających to osoby jakoś do tej pory powiązane ze społecznością Atnel (forum, blog, facebook, itp.), więc może zrobić bez kosztów dla innych serwisów na stronie sklepu Atnel (po co oddawać 10% albo więcej innym)? Można to w sklepie sprzedawać jako przedpłata na książkę wysyłaną za np. 6 miesięcy :).

--
    Pozdrawiam,
    Robert

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

Będzie także można zrobić tak, że cena będzie rosła do końcowej, im bliżej będzie wydania :)

Ale to praktycznie niemożliwe i to z różnych względów - szczególnie fiskusowych ....

1. nie można brać pieniędzy za coś z przyszłości. Maksymalny czas wystawienia faktury/paragonu to 1 miesiąc

2. co w przypadku gdy nie zbierze się założona kwota na wydanie książki ? Kompletnie nie byłbym w stanie się wyrobić ze zwrotami wpłaconych kwot

tu jednak moim zdaniem kompletnie nie sprawdziłby się sposób przedpłat w naszym sklepie - a tym bardziej, że serwisy corowoundingowe mają dodatkowo dużo większy zasięg i nie zgodzę się z tym że na Polak Potrafi wsparcia dokonało tylko wąskie że tak powiem nasze forumowe grono ... tzn to była podstawa oczywiście - ale nawet patrząc po ilości łapek w górę na YT to jest to wąskie grono w porównaniu do ilości zakupów przez Polak Potrafi.

Więc tak bym na to proponował spojrzeć - jak widać to nie jest taka prosta sprawa, tak mi się wydaje - ale może się mylę

PostNapisane: 3 maja 2019, o 13:14 
    Moderator

qwertownik --> powiem ci, że BARDZO inspirujący materiał podrzuciłeś - muszę to dokładnie przemyśleć. Dziękuję.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1