Witam,
znowu mam problem z uruchomieniem modułu po SPI wykorzystując software'ową wersję tej komunikacji.
Sprawa jest następująca - próbuję skomunikować się z modułem ADXL345 po SPI 4 wire. Schemat połączenia wzięty z noty katalogowej modułu ADXL345 (dokładnie używam tego modułu
https://kamami.pl/czujniki-przyspieszenia-akcelerometry/234150-modadxl345.html?search_query=adxl345&results=11). Podłączenie sprawdzałem wielokrotnie, na pewno jest w porządku. Te same instrukcje były wykorzystywane dla RFM73 i tak wszystko działało - tu natomiast nie chce za bardzo. Podgląd na oscyloskopie wysłanej instrukcji pinem MOSI aby odczytany został DEVICE ID (rejestr 0x00), wybaczcie za słabą czytelność - takie eksportowanie z Hanteka:

Dla pewności dodaję również info z noty odnośnie transmisji SPI:

Oraz fragmenty programu, które są istotne.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
soft_SPI.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
soft_SPI.c
język c
ADXL345.h
język c
ADXL345.c
język c
Gdybyście byli chętni pomóc i zwrócić uwagę na jakieś błędy to przyjmę z podziękowaniem