Jest tak, jak piszesz.
Ja nie chcę nawiązywać do tematu w rodzaju "proszę o przepis na uniwersalne menu do wszystkiego"
. Ja chcę zrobić proste menu w rodzaju:
główne menu powiedzmy cztery pozycje i każda pozycja np. po dwie pozycje submenu i to wszystko. Taki najzwyklejszy szablon. Jednym przyciskiem
przesuwam się o cztery pozycje, a drugim przyciskiem o dwie pozycje w każdym podmenu. Na ekranie wyświetla się tylko nazwa w danym elemencie menu,
gdzie się aktualnie znajduję i w submenu tak samo. Chodzi o to, a żeby udało się napisać tak "z głową", że jak na to sobie popatrzę, to z czystym sumieniem
powiem-no w końcu napisałeś coś porządnego, a nie kilometry case i break....
Nie potrzebuję tego do jakiegoś konkretnego projektu, tylko do zrozumienia, jak to powinno być na strukturach, wskaźnikach, enum, itd. Po prostu ciężko
chwytam te zagadnienia sam, pomimo, że jest mnóstwo super poradników i książki. Za to uporu mi nie brakuję.
Mam trochę różnych opracowań i jest gdzieś na forum generator menu, który próbowałem, ale mi już pomału przechodzi bazowanie na czyimś gotowcu.
Chciałbym móc sam więcej pisać, a przy tym i rozumieć to C. Jedyny sposób, to próbować, no ale bez małej pomocy się nie obejdzie. Na case i breake mam
temat ogarnięty i do prostych rzeczy wystarcza, ale chcę w końcu ruszyć trochę do przodu, puki jeszcze zimno i mam trochę czasu.
Po świętach zacznę coś pisać i zobaczymy. Pozdrawiam.