cieszę się że ci ruszył ...
Nie używam USBasp wiec nie mam zakłócania pracy z programatora,
dla testu podłaczyłem, aspa i z nim LCD się foszy , z moim innym programatorem niema żadnych
problemów w działaniu
Nie udostępniam swoich bibliotek moi panowie z powodu kilku osób ...
po prostu nie chcę by z nich korzystały
TA niemiecka jest dobra działa i udostępnia podstawowe funkcje dostępne
w silniku graficznym układu FT8xx i 81x choć jako że to tylko przeróbka
arduinowej biblioteki dla Ft800 wiec wszystkich możliwości nie udostępnia....
moje połączenie z AVR wygląda tak...
jest ono pewne i nie wprowadza zakłóceń układ działa prawidłowo w tym uwaga również na 5V sygnałach TTL
jak i z logiką 3,3V -- ale to macie w nocie prawda
Polecam takie podłaczenie .. zamiast taśmy bo jest niezawodne
pierwsze testy robiłem na m32 potem na 1284 zanim się okazało ze jednak brakuje mi mocy i zasobów ....
po czym ostatecznie przepisałem kod na F429 ... głównie zajmuje wszystko grafika i odpowiednie animacje
elementów ...
niemniej poczynania na AVR macie tu ...
topic16027.htmlwprawdzie napisałem tam że udostępnię libsy ... ale nie ma i nie będzie ....
do większości zastosowań wystarczy to co jest ...
a jak to napisał w przytoczonym wątku kol. dambo --
dambo napisał(a):
... dodawanie takich wyświetlaczy w amatorskich projektach jest trochu nieekonomiczne
całkowicie go popieram ... jako specjalistę i zdecydowanie polecam stosowanie tabletów do sterowania zamiast takich nieekonomiczych
układów i wyświetlaczy , gdyż zaiste są tańszym rozwiązaniem , o czym może w jakims poradniku kiedyś poczytam <jak dożyję
bo juz jestem wapno gaszone >
wracając do meritum ..... z racji kilku projektów które na czasie będę opisywał na stronie
a opis publiczny wynika z wycofania się z koncepcji i zmian ... udostępniony zostanie nowy Mbed Explorer
wraz z edytorem dla FT81x generującym kod dla Mbed i dostępnej zintegrowanej biblioteki , którą przygotowałem dla
układów MKL25Z128VLK w postaci statycznej. i możliwe że na tej samej zasadzie udostępnię libsa dla AVR