slawus1998 napisał(a):
Na płytce są trzy kondensatory filtrujące: jeden za gniazdem zasilania, jeden przed mikrokontrolerem i jeden przed gniazdem panelu
Proszę cię, proszę cię nie pisz takich - (no nie obraź się bajek) tylko weź że
1. przeczytaj artukuł na blogu do którego ci link podałem
2. obejrzyj że poradnik do eagla - konkretnie już ci pokażę
https://youtu.be/873BEoIHsa8?t=1212bo normalnie aż mi ciarki po plecach chodzą - jak piszesz takie rzeczy jak w cytacie wyżej ....
chcesz się nauczyć czegoś? czy nie za bardzo i będziesz się upierał przy swoim - że jest OK? - to wtedy rzeczywiście nie ma co dalej mówić i doradzać
------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]slawus1998 napisał(a):
Fakt, do układu jest podłączony zasilacz 5V. P
DOKŁADNIE i leci ci mega śmietnik po zasilaniu a wziąwszy pod uwagę ten CAŁKOWITY brak filtracji u ciebie - bo jeszcze raz powiem - NIE MASZ ŻADNEJ filtracji - wydaje ci się tylko, że masz
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]slawus1998 napisał(a):
Powinienem wziąć np 9V i stabilizator albo przetwornicę jak rozumiem
Dokładnie - nawet przy zasilaniu 9V i małym poborze prądu w całym twoim układzie to wystarczyłby nawet 78L05 (w małej obudowie tranzytsorowej TO92)
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]slawus1998 napisał(a):
Rozumiem też, że powinienem zorganizować poligon masy.
O tym jest cały kolejny poradnik po tym do którego link podałem - o polygonach masy
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]slawus1998 napisał(a):
I co znaczą te anteny? Chodzi o kształt ścieżek, czy ich ułożenie?
o to że bez polygonów masy - takie długie ścieżki latające po PCB zachowują się jak anteny i zbierają śmieci - przy źle napisanym programie mogą powodować tzw "cuda wianki" w działaniu aplikacji w procku
------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]Cytuj:
Do programowania używam firmowej taśmy 30 cm
to powinno być ok
www.youtube.com/mirekk36 ]