MisterWhite napisał(a):
Po trzecie - w dalszym ciągu mam problem z polygonami. Próbowałem na warstwie TOP najpierw utworzyć polygon +24V a później zamieniłem go na 0V. Polygony owszem powstały ale ani jeden , ani drugi nie połączył się ani z zasilaniem , ani później z masą. Próbowałem na różne sposoby - albo najpierw napisac w linii komend nazwę +24V (przy drugim 0V) a potem wcisnąć ikonkę "polygon" po czy wyznaczyć polygon jak też i odwrotnie - najpierw uruchomić ikonkę a potem wpisać nazwę i wyznaczyć kształt - za każdym razm to samo - polygon powstaje ale nie łączy się z niczym.
Sprawdź najpierw, czy sygnał, z którym chcesz połączyć to na pewno +24V (tak, jak na screenie wstawionym przeze mnie. Wcześniej u Ciebie nazwę 0V miał
symbol masy. A powinien mieć sygnał (to, co pokazałem na screenie). Sprawdź, jakie masz nazwy.
W każdej chwili możesz zmienić sygnał, do którego jest "podłączony" polygon poleceniem Name.
MisterWhite napisał(a):
I po czwarte - piszesz ,że zmieniłeś nazwę polygonu na 0V. Jak mam to rozumieć ? Czy usunąłeś stary polygon i utworzyłeś nowy z nową nazwą, czy też istnieje jakaś metoda podejrzenia i zmiany nazwy istniejącego polygonu?
Użyłem polecenia Name. Kliknąłem na ramkę polygonu. I wpisałem 0V. Jeżeli próbowałeś coś robić na plikach podesłanych przeze mnie, sprawdź nazwy. nie pamiętam, ale chyba zmieniłem nazwę z 0V na GND
Cały schemat sprawdzę po pracy, teraz nie mam dostępu do eagle'a