Dzięki za odpowiedzi. Ustawiłem Fusebity dla kwarców 3 - 8MHz, taką opcję wybrałem w MKAVRCalculator. Ale niestety z kwarcem 8MHz nie chciał działać. Dopiero jak podłączyłem kwarc 3.579545MHz to wtedy programator wykrył procka i zmieniłem na High Frequency Resonator (powyżej 8MHz) i wtedy już jest wykrywany bez problemu mikrokontroler. Mogę go zaprogramować, weryfikacja przebiega ok. Tylko jest taki problem, że procesor nie wykonuje programu. Jak skompiluje ten sam kod dla ATMega32 to działa bez zarzutu. Uruchamiam to na płycie Propox GrandEVBAVR: [url]Dzięki za odpowiedzi. Ustawiłem Fusebity dla kwarców 3 - 8MHz, taką opcję wybrałem w MKAVRCalculator. Ale niestety z kwarcem 8MHz nie chciał działać. Dopiero jak podłączyłem kwarc 3.579545MHz to wtedy programator wykrył procka i zmieniłem na High Frequency Resonator (powyżej 8MHz) i wtedy już jest wykrywany bez problemu mikrokontroler. Mogę go zaprogramować, weryfikacja przebiega ok. Tylko jest taki problem, że procesor nie wykonuje programu. Nawet miganie diodą nie chce zadziałać. Jak skompiluje ten sam kod dla ATMega32 to działa bez zarzutu. Kompiluje pod Eclipsem. Uruchamiam to na płycie Propox GrandEVBAVR:
http://store.propox.com/index.php?p2058,grandevbavr-liteKondensatory przy kwarcu 33pF.