wojciechgorzolka napisał(a):
z czego zrobiłeś taki fajny wyświetlacz?:)
ledy z płaską główką zasłonięte białą plexi. Jak chcesz to pisz PW jak już będę miał wszystko sprawne to podeślę praktycznie gotowy projekt
kicajek napisał(a):
wsad do USB-asp jest nieco młodszy od jego autora

Oprócz tego raport masz identyczny z moim ( poza tytułem i czasami)
typowy "żółtkowy" USBasp ale nigdy mnie nie zawiódł (tylko na początku było trochę zabawy ale to przez moją głupotę ^.^)
dobra to dziękuję za zaangarzowanie

postaram się na dniach podlecieć do sklepu i wymienić uC (co było by dziwne również jak by zadziałało skoro uC odpowiada na wszystko tylko nie chce w sumie timera uruchomić (jak spojrzycie w kod i na zdjęcie to to 0 to jest wartość timera) nie raz mi się zdarzały wpadki hardwarowe (jak ktoś się bliżej przyjrzy chociaż by schematowi to od ręki parę znajdzie

nie będę wymieniał bo aż wstyd : x ale jakoś to ogarnąłem) jednak tym razem no coś się świeci więc to nie w tym problem :< mam jeszcze jedno uC bardziej powiedział bym egzotyczne zobaczę co to dokładnie jest i porównam pinouty może da radę je podmienić i zobaczymy co dalej
EDIT:
mam ATtiny1634 zupełnie inny pinout (swoją drogą nie przyglądałem się wcześniej ale fajny scalaczek ADC i UART w attiny 20 pinowym

)
EDIT2:
Panowie mamy progres

ustawiłem żeby nie było preskalera i zaczyna buzzer buczeć oraz wyświetla to co jest mu zadane (jak dodałem delay w przerwaniu i tak wiem że to jest zbrodnia ale widzę i słyszę że hula) oczywiście bez preskalera nie zrobię za wiele ale już wiem że coś działa
EDIT3:
z uwagi że preskaler nie działa co sądzicie o takim rozwiązaniu?
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
nic lepszego nie wymyślę a jak użyje preskalera to milczy