PawelBidzinski napisał(a):
Jutro postaram się dowiedzieć w szkołach w Ursusie o możliwości wynajęcia sali i jakie to mogą być koszty to będzie jakiś pogląd na sytuację. Jeśli pomysł wam się spodoba to proszę popytać w szkołach w innych dzielnicach będzie jakaś skala porównawcza i można wybrać optymalny wariant dla każdego.
Ostudzę tylko Wasze zapędy - w każdej szkole TRZEBA wcześniej się umówić z dyrekcją na spotkanie i rozmowę w takich kwestiach...
PawelBidzinski napisał(a):
Nie wiem jakie to mogą być koszty ale nie powinny być wysokie.
No to Cię zmartwię - cena wynajmu sali w szkole na Mokotowie to średnio 75zł/godzinę lekcyjną
w weekend - o ile uda Ci się wynająć...
Jeśli już będziecie takie "lokalowe" rozmowy przeprowadzać, to jednym z naszych atutów jest możliwość przeprowadzania raz na jakiś czas pokazów elektroniki, robotyki na szkolnych eventach. Czasami to działa bardzo mocno na dyrektorów i zgadzają się nieodpłatnie użyczać sal!
Jado napisał(a):
Jak rozumiem, tutaj mielibyśmy do czynienia raczej z "klubem dyskusyjnym", gdzie nie ma żadnych stałych przyrządów, narzędzi, wyposażonego warsztatu, itp....Bo wtedy lokal musiał by być wynajęty na stałe, a kolega autor pomysłu chyba takim nie dysponuje
Co nie przeszkadza zabrać ze sobą jakiś ruchomych urządzeń czy elementów elektroniki - jeśli ktoś chciałby takowe pokazać innym
Zresztą - kto wie jak się taka idea może w przyszłości rozwinąć
Tak jak pisałem - mam do dyspozycji lokal , ale jest on za mały jak na już zadeklarowaną grupę. Mając to na uwadze umówiłem się z dyrekcjami 3 szkół na rozmowy w kwestii wynajmu sal - co wyjdzie zobaczymy. Dlatego, jeśli macie takie możliwości - to szukajcie.
Pierwsze spotkanie potraktujmy bardziej jako poznanie siebie - jako taki spontan
Myślę, że wtedy wyklaruje się temat kolejnych spotkań, ewentualnych potrzeb itp. Ważne, że się spotkamy - to już będzie jakiś sukces! Małymi kroczkami pójdziemy dalej
Być może kiedyś będziemy mieli własne lokum - najlepiej z pełnym oprzyrządowaniem do amatorskiego uprawiania naszego hobby - na tę chwilę nie widzę problemu, aby taki sprzęt zabierać ze sobą na spotkania. Ja dysponuję jakimś tam wyposażeniem i nie zawaham się go zabierać na wspólne spotkania