Witam,
Aż wstyd pytać ale mam pewien problem:)
Załóżmy, że chce ustawić sobie wyjścia portu B w ten sposób:
Można to zrobić na kilka sposobów:Zapis w jednej linii:
1)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Zapis w 2 liniach:
2)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
3)
język c
Ale załóżmy, że chcemy sobie zdefiniować numery portów do linii danych (np. nie po kolei:)
język c
To teraz znowu, aby ustawić wyjścia portu w taki sposób jak na obrazku, to musimy użyć takiego zapisu:
Zapis w 2 liniach:
2)
język c
3)
język c
No i teraz moje główne i zasadnicze pytanie:
Czy jeśli mamy sobie zdefiniowane piny, to czy w jakiś magiczny sposób da się ustawić port, tak aby użyć zapisu w jednej linii:
Chodzi mi o coś takiego np. (WIEM, ŻE TEN ZAPIS JEST BŁĘDNY!!!) (bo i tak jeśli port będzie wcześniej np. na 0xff to nie ustawi tych 0.
język c
Da się to jakoś zrobić w jednej linii?