mirekk36 napisał(a):
barus napisał(a):
Dlaczego eklipse ich nie widzi?
A no to nawet nie ma o czym mówić jak ci nie widzi procków - powód jest prosty - źle obejrzałeś poradnik i nie zrobiłeś tego co ja w poradniku po kolei i nie ma że boli ...
Okazuje się, że eklipse widzi procesory, to mój błąd w ustawieniu pozycji "Empty Projekt"
Co do błędu kompilacji, to usunąłem wszystkie programy i sterowniki łącznie z javą, które wcześniej instalowałem, dodatkowo miałem zainstalowany WinRAR, też go usunąłem i ponownie krok po kroku instalowałem zgodnie z instrukcją P. Mirka dokładnie tak samo jak poprzednio to robiłem z ta różnicą, że poprzednio instalowałem wszystkie niezbędne programy i sterowniki z pendrive otrzymanego razem z książką. Tym razem ściągnąłem najnowsze wersje programów ze stron www.
Po ponownym zainstalowaniu niezbędnych programów po odpaleniu eklipse kompilator działa, ale mam jeszcze pytanie czy aby na pewno dobrze działa

Bo przy pierwszym uruchomieniu eklipse i kompilacji kodu z projektu 01a_DiodaLED wszystko przebiegło bezbłędnie. Po zamknięciu programu eklipse i ponownym jego uruchomieniu i próbie ponownej kompilacji tego samego projektu pojawiają się takie błędy:

Przed kompilacją

Po kompilacji.
Dodam, że po kompilacji w rozwiniętym folderze projektu 01a_DiodaLED pojawia się pod folder o nazwie "includes" a przed kompilacją go tam nie było. Analogicznie jest w projekcie 01b_DiodaLED. Przy kompilowaniu pozostałych projektach jest wszystko w porządku.
Jeszcze jedną rzecz zauważyłem. Przy instalacji eklipse i dodaniu jego skrótu pliku startowego na pulpit przy pierwszym jego uruchomieniu w tytule loga był napis "eklipse MARS.1, a po końcowej konfiguracji logo wygląda tak:

A tak wygląda logo startowe u P. Mirka:

Dlaczego?
Ciekaw Jestem Waszej opinii
Jeśli okaże się, że z eklipse u mnie jest już wszystko w porządku, to jedynym powodem jego wcześniejszego wadliwego działania był zainstalowany WinRAR. Innego powodu nie widzę.