Z tego co piszesz to WSZYSTKO dobrze zrobiłeś - więc w zasadzie to nie ma o czym mówić bo to oznacza, że wszystko działa tobie poprawnie.
Jeśli zaś coś ci nie działa - no to chyba jednak nie WSZYSTKO dobrze zrobiłeś tak czy nie ? Bo ja czegoś nie rozumiem ? ... Chyba że sugerujesz, że jesteś pierwszym czytelnikiem od 6 lat, który jako pierwszy uruchamia ten układ i skoro nie działa to pewnie są błędy w schemacie, książce i kodzie z książki
.... Zapewniam cię, że tak nie jest bo setki ludzi to uruchamiało z pełnym powodzeniem.
Jeśli zatem u ciebie coś nie działa to szukaj przyczyny a jak masz jakieś pytania to pokaż szczegóły - czyli swój schemat, swoją płytkę PCB ... swoje połączenia - jakieś ze 2-3 wyraźne fotki jak to połączyłeś, czy chociażby zrzuty ekranów nawet z ustawienia fusów w MkAvrCalculatorze
Bo jak na razie to rozpisałeś się jak na forum literackim - a my elektronicy raczej posługujemy się schematami a nie prozą .... To tak pół żartem pół serio.
A całkiem na serio - to właśnie podaj więcej szczegółów zamiast pisać teksty typu:
"Zrobiłem WSZYSTKO tak jak w książce" bo takimi tekstami to fora są najeżone jak dobra kasza skwarkami a później zawsze wychodzi, że ....
.... a jednak nie zrobiłem tego i siamtego
.... a jednak miałem zwarcie
.... a jednak coś mi nie stykało na stykówce
.... a jednak kabelki mi się pomyliły
.... a jednak dałem nie taki rezystor
czy to rozumiesz ? .... jeśli zrozumiesz - to wtedy łatwiej będzie ci i zadać prawidłowo pytanie na forum ale też samemu szukać problemu. Ja oczywiście nie piszę tego wszystkiego z żadną złością i poirytowaniem - tylko po raz kolejny podpowiadam na spokojnie - i staram się uczyć również - JAK się zadaje pytania na forum ... i jak należy się zabierać za szukanie i problemu i pomocy
www.youtube.com/mirekk36 ]