Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 27 sty 2025, o 16:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 310 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 wrz 2016, o 15:39 
Moderator

skalarro napisał(a):
Bym Cię nie znał bym pomyślał, że złośliwy jestes ;]

To cieszę się, że mnie znasz i że tak nie pomyślałeś - a jeśli przeszła ci chociaż taka myśl przez głowę - no to weź przestań ;) toż eeeh no jak tu pisać ... kurczę ... A le jeśli tak pomyślałeś to NAJMOCNIEJ przepraszam - na pewno nie miałem w najmniejszym stopniu tego na myśli - za to no dla mnie USBASP jest tak podstawowym narzędziem że nie zawsze mogę sobie wyobrazić że ktoś go nie ma pod ręką ...

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:01 
Użytkownik

A ja Mirku po aktualizacji do najnowszej wersji mam spory problem z wgrywaniem wsadu (pracuję na windows xp SP3). Co prawda udało mi się wgrać wsad ale za pierwszym razem przeszedł tylko zielony pasek postępu a niebieski zaciął się na 0% i migała tylko jak oszalała dioda rx na przejściówce. Czekałem czekałem i żadnego efektu. Odłączyłem na żywca kabel USB zasilający przejściówkę, podłączyłem go ponownie, wystartowałem ponownie połączenie COM (pokazuje się tylko żółty znacznik, nie ma koloru zielonego że wystartowało) i przy próbie ponownego zaprogramowania przeszedł tym razem niebieski pasek postępu i na przejściówce było widać że się coś dzieje - po tej operacji dopiero wsad został poprawnie wgrany.

edit:
Po wgraniu poprawnym wsadu znacznik połączenia COM jest już zielony.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:10 
Użytkownik

xbcm napisał(a):
Mam problem z wgraniem wsadu na atmegę (zestaw ATB 1.04B + programator klon USBASP). Wykrywa programator, następnie klikam na
uc programming ATB-USBASP zielony pasek dochodzi do 100% następnie jest Waiting for UART connection ... i po chwili wyskakuje ERROR.

A zworki nad uC od Rx i Tx masz zwarte czy rozwarte.
Mi za pierwszą razą program zrobił tak samo jak u Ciebie, a to dlatego że nie było fizycznego połączenia UART. Sprawdź zworki (muszą być zwarte) wtedy nie powinno się to już powtórzyć.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:24 
Moderator

Maciek_L napisał(a):
A ja Mirku po aktualizacji do najnowszej wersji mam spory problem z wgrywaniem wsadu (pracuję na windows xp SP3). Co prawda udało mi się wgrać wsad ale za pierwszym razem przeszedł tylko zielony pasek postępu a niebieski zaciął się na 0% i migała tylko jak oszalała dioda rx na przejściówce. Czekałem czekałem i żadnego efektu. Odłączyłem na żywca kabel USB zasilający przejściówkę,

Trzeba zapamiętać ważne kroki i zasady:

1. przed przystąpieniem do wgrywania wsadu TRZEBA się upewnić, że w głównym oknie programu wybrany jest właściwy numerek portu COM dla przejściówki której używamy

2. gdy program wyczuje że nie ma wgranego bootloadera do procka to NAJPIERW wgrywa BOOTLOADER za pomocą programatora i wtedy leci zielony pasek - to jest programowanie programatorem sprzętowym

3. jeśli program wgra już bootloader albo wykryje że bootloader się odzywa to pojawia się niebieski pasek i wgrywanie już właściwego firmware do procka

Jak się zapomni ustawić właściwego portu COM to nie zadziała
jak się nie zewrze zworek J6 i J7 w zestawie ATB to nie zadziała
Jak się coś źle podłączy to nie zadziała

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:31 
Nowy

karolen napisał(a):
A zworki nad uC od Rx i Tx masz zwarte czy rozwarte.
Mi za pierwszą razą program zrobił tak samo jak u Ciebie, a to dlatego że nie było fizycznego połączenia UART. Sprawdź zworki (muszą być zwarte) wtedy nie powinno się to już powtórzyć.

Dzięki, już działa.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:43 
Użytkownik

Być może to wina dość długich przewodów bo akurat podłączam się bezpośrednio pod piny RX i TX mikrokontrolera za pomocą przejściówki ATB-USB-RS232. Próbowałem jeszcze raz wgrać wsad i tym razem udało się bez problemu za pierwszym razem.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 16:54 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Bardziej kozackiego sprzętu nie zrobisz niż na ATmega1284 ;) ... może nie wiesz - to podpowiem, ten procek ma aż 16 kB pamięci RAM ... czy mam jeszcze coś dodać ? ;) - tak mi się wydaje ;) i ten procek jest na liście w uC Tools ... Sprawdź sobie proszę ile pamięci RAM mają procki które wymieniłeś ;) sam zobaczysz o co chodzi i docenisz potęgę mojego ulubionego SMOKA-TYGRYSA jakim jest ATmega1284P ;)

No i się wywaliłem na plecy i leże...
Przyznaje się bez bicia, że nie przyglądałem się zbytnio temu modelowi.
Tamte dwa modele o których pisałem wiedziałem, że mają po 8kB RAM i sporo girków, 1284 ma trochę mniej odnurzy ale tymi 16 kB RAM i 2 sprzętowymi UART bije wcześniejszych na łeb. Nie mam więcej pytań odnośnie shieldów :)

Korzystając z okazji u mnie (Win10) wersja 1.0.0.7 chodzi stabilnie, podobnie jak i 1.0.0.4 z aplikacją nie mam żadnych problemów, nie wyskakują żadne kwiatki - mówiąc krótko: cud, miód i orzeszki :D
Ale okienko "What's new" mi żadne nie wyskoczyło.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 17:30 
Moderator

Cytuj:
Ale okienko "What's new" mi żadne nie wyskoczyło.

Nie okienko, w trakcie klikania aktualizacji pojawia się ramka - no chyba że ty nie korzystasz z opcji update w programie - a wystarczy kliknąć myszą w panel na którym jest informacja o nowszej wersji ;)

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 17:46 
Użytkownik

Kliknąłem w stopkę, gdzie mi się wyświetlił komunikat o aktualizacji.
Kliknąłem, "huknęło, błysnęło" i było gotowe :D

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 18:26 
Użytkownik

Witam. Programik super jak wszystkie co wyszły z "szarych komórek" Mirka ;)
ale mam mały problem w ramce Common dwa górne przyciski są jakby za niskie i obcina napisy, i w polu "carrier" też brak widoczności częstotliwości. Monitor 1280x1024

Obrazek

moja wersja to 1.0.07

Ostatnio edytowano 21 wrz 2016, o 18:30 przez stagem50, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 18:28 
Użytkownik

Witam!
Bardzo fajna zabawka widzę nawet zastosowanie:)
Mam propozycje nie do odrzucenia. Moze zamiast klawiszami dało by sie przez uart sterować?
W czasach poradników na B4a każdy napisze sobie appke na androida i z niego wyśle te kilka komend do "uczącego sie pilota"
Wtedy można taki układzik zmontować zaprogramować. I mamy dosyć funkcjonalny emulator pilota.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 18:38 
Użytkownik

Ale przecież jak wyeksportujesz sobie ramki do tablicy, to wystarczy je tylko 'wysłać' - sam sobie odpowiedni kod napiszesz na podstawie książek Mirka

Sent from my Mi-4c

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 19:06 
Użytkownik

Mirku ja mam problem już po wgraniu wsadu i jak chce iść po bootloaderze:
Obrazek
stoi tak jak jest aż po jakimś czasie pojawia się error:

Jak w tym momencie zabije program i podłącze się pod port com 8 terminalem to widzę:
Obrazek

Czy te przejściówki na cp210x są obsługiwane czy tylko z ATNELa?

Mam na stykówce podłączony procek, kwarc 8 MHz, filtrację zasilania i TSOP. Na tej konfiguracji prosta obługa pilota rc5 mi działa (odczyt).

Dodatkowo jak chcę zamknąć okienko programu to jest komunikat czy chcesz przerwać wgrywanie, ale mimo iż klikam tak to nic się nie dzieje i muszę ubijać program z menadżera zadań.

Również po restarcie aplikacji port jest na żółto i cały czas connecting...

Nie mogę również ponownie wgrać wsadu z programu bo od razu chce ładować przez Bootloadera i efekt jest ten sam - wait :)

Jak wgram dowolny program eclipsem bo lock bit jest ustawiony to później na nowo mogę powtórzyć czynność z wgrywaniem z programu jednak efekt taki sam czyli przez programator idzie, a później nie.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:16 
Moderator

stagem50 napisał(a):
ale mam mały problem w ramce Common dwa górne przyciski są jakby za niskie i obcina napisy, i w polu "carrier" też brak widoczności częstotliwości. Monitor 1280x1024

To nic że masz taką rozdzielczość ale pewnie masz włączone skalowanie w windows i powiększone ze 100% do np 125% albo i więcej - a widzę, że te przyciski nie chcą się skalować - ale ok pomyślę jak to rozwiązać nieco inaczej. Dzięki za uwagę bo to źle wygląda.

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

grzeniu 73 napisał(a):
W czasach poradników na B4a każdy napisze sobie appke na androida i z niego wyśle te kilka komend do "uczącego sie pilota"

Spokojnie, będzie i apka na androida ;)

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:18 
Użytkownik

Możecie mi powiedzieć czy udało się wam zaprogramować przycisk key_1 aby bez podłączenie układu do komputera wykonywał polecenie? Czyli tak że podłączamy tylko zasilania i naciskając key_1 wykonuje się polecenie zapisane wcześniej do pamięci Flash z poziomu programu. Bez problemu udaje mi się to z przyciskiem key_ram a z flasha za nic nie che zadziałać. W programie kiedy odczytuję zawartość flasha w key_1 to wszystko się zgadza i pokazuje odpowiednią ramkę. Z poziomu programu mogę też wysłać komendę i wydaje się że wszystko jest ok bo stosowny komunikat pokazuje się na LCD i w samym programie. Nie mogę za bardzo sprawdzić czy polecenie wydane z programu działa na 100% bo chciałbym sterować telewizorem znajdującym się w innym pokoju a tam nie mam komputera (stacjonarnego nie będę tam specjalnie przenosił).
Key_1 mam podpięty pod PC7 a z drugiej strony do pierwszego klawisza z lewej strony na zestawie ATB.
Nie udaje mi się dokładnie to co nie udało się Mirkowi na filmiku kiedy na układzie zrobionym na płytce stykowej działał tylko key_ram a przyciskiem key_1 nie udawało się oddalać ani przybliżać zoomu w kamerze. Czyli ma to działać jak normalny pilot z podpiętym tylko i wyłącznie zasilaniem układu.

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:22 
Użytkownik

Wszystko ładnie śmiga na W10 i mega32 na zestawie z and coś tam.
Na kompie nie mam żadnego antywirusa.
Jedynie przy uruchomieniu wywala to:
Obrazek

Ale może Mirek chce mi zdalnie kilka magicznych pigułek podesłać ;) nawet by mi się przydały do dalszej edukacji :twisted:

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:24 
Moderator

misiulu napisał(a):
Czy te przejściówki na cp210x są obsługiwane czy tylko z ATNELa?

ale ja nie wprowadzałem ABSOLUTNIE żadnych ograniczeń co do przejściówek USB/RS232 broń Boże. Ograniczeniem jest tylko jak zawsze użycie FT232 jako programatora. A przejściówki można używać jakiej się żywnie podoba ....

Tu mi raczej pachnie coś po stronie sprzętowej niestety ... ja nie mam zaufania do tych scalaków CPxxxx :( ... spróbuj na jakiejś, BYLE JAKIEJ ale opartej o FT232 albo MAX - cokolwiek ale nie CPxxxx. Może w tym CP trzeba w jakiś dziwny sposób ustawiać baudrate ? A jak się terminalem podłączyłeś to na jakiej prędkości ? Bo powinna być 38400. Poza tym, czy masz na pewno podłączony do procka kwarc 8 MHz ? Bo jak inny to będzie lipa ...

co do ubijania programu to teoretycznie nie trzeba - tylko trzeba poczekać spokojnie na ERROR i wyłączenie wątku obsługującego RS232 ... pomimo to postaram się sprawdzić ten błąd bo dziwnie wygląda - mi nie udało się odtworzyć takiej sytuacji ale będę próbował ....

Mówię jak coś to spróbuj na innym rodzaju przejściówki i koniecznie kwarc 8 MHz a w terminalu to powinny się pokazywać znaki zapytania a nie kropki jak u ciebie. Bo kropki oznaczają że masz niedopasowane prędkości baudrate właśnie

------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]

xtreme69 napisał(a):
Jedynie przy uruchomieniu wywala to:

Ale na prawdę - to powinien być (wybaczcie) każdemu znany mechanizm windows .... i nie ma w tym nic dziwnego.

Zawsze jak zassasz ZIPa z netu, rozpakujesz EXE a nie jest on certyfikowany przez microsoft no to ZAWSZE ci się to pokaże.

Ale powinno tylko przy pierwszym uruchomieniu, no chyba że masz powłączane wszystkie najdziwniejsze mechanizmy pseudo zabezpieczeń windows ;) ... to wtedy może i tak będzie za każdym razem. Nie wiem i w takie rzeczy nawet nie będę wnikał ;) ... Już pisałem na temat krzyczenia antywirusów czy windowsa nie mamy co tracić czasu i dyskutować dlaczego tak czy siak się dzieje. O tym musicie już sobie doczytać w necie ok ?

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:34 
Użytkownik

Mirku to była raczej taka luźna informacja co może się pojawić na komputerze bez antywirusa i tylko systemowych zabezpieczeniach przy uruchamianiu programu ;)

Dlatego dopisałem to:

xtreme69 napisał(a):
Ale może Mirek chce mi zdalnie kilka magicznych pigułek podesłać ;) nawet by mi się przydały do dalszej edukacji :twisted:

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 21:46 
Moderator

xtreme69 napisał(a):
Mirku to była raczej taka luźna informacja co może się pojawić na komputerze bez antywirusa i tylko systemowych zabezpieczeniach przy uruchamianiu programu

Ale oj ja rozumiem i nie mam absolutnie nic przeciwko tej informacji z twojej strony. Piszę tylko, że to jest jak najbardziej typowe zachowanie windows ;) i trzeba sobie z tego zdawać sprawę ...

I bez żadnych podtekstów to piszę, bez żadnej ironii czy złości - poważnie. Za to z rozbrajającą szczerością muszę w takich sytuacjach przypominać, że nie jestem w stanie po prostu reagować na zgłoszenia przeróżnych systemów zabezpieczeń czy to w windowsach czy antywirusach czy innych ;) tylko o to mi chodzi ...

Za to jak widać wszelkie inne problemy i błędy działania programu u Was na komputerach mnie interesują. Pewnie niektóre wynikają np ze złych podłączeń ale niektóre jak widać już po tym wątku z błędów w moim programie które właśnie dzięki Waszym zgłoszeniem staram się naprawiać ... Pomimo że to co zgłosił np misiulu troszkę mnie martwi bo nie powinno mieć miejsca

ale czekam od niego na info w/s pytań które zadałem

PostNapisane: 21 wrz 2016, o 23:15 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Mówię jak coś to spróbuj na innym rodzaju przejściówki i koniecznie kwarc 8 MHz a w terminalu to powinny się pokazywać znaki zapytania a nie kropki jak u ciebie. Bo kropki oznaczają że masz niedopasowane prędkości baudrate właśnie

W putty miałem 19200 bo nie wiedziałem jaka szybkość. Zmieniłem na 38400 i mam znaki zapytania :)
Obrazek

Uaktualniłem sterowniki do przejściówki, zmieniłem nawet numer portu com w sterowniku jak i prędkość na 38400, chociaż wiem, że to nie ma nic wspólnego :) no i dalej ten sam objaw. :(

Mam wsadzony kwarc 8 MHz, niestety mam akurat taki tylko jeden i może być coś z nim nie tak. Sprawdzę wgrywając inny program bo akurat miałem na tym procku magic led, a ten kwarc jest za wolny aby diody działały :P

Nie mam niestety innej przejściówki, za to mam dwie na tym cp. Ogólnie terminal na tym działa, jak zewrę przewody co idą do procka to mam echo na terminalu. Tak samo odbieram dane wysłane z procka w innym programie.

Ale to tak jak mówisz, że jest coś nie tak z obsługą tej przejściówki :(

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 01:20 
Użytkownik

Ja testowałem z przejściówką na układzie CH340 i ładnie się wgrało system Win10

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 07:15 
Moderator

misiulu napisał(a):
W putty miałem 19200 bo nie wiedziałem jaka szybkość. Zmieniłem na 38400 i mam znaki zapytania

O! no to już jeden kroczek do przodu i skoro masz tu znaki zapytania to znaczy, że kwarc też masz dobry - nie musisz szukać nowego, bo to przecież on generuje ci te znaki zapytania ... Możesz nawet w programie MkBootloader kliknąć klawisz INFO i powinna przyjść ładnie odpowiedź z BLS'a z procka. Właśnie nawet dobrze by było gdybyś sprawdził to moim programem MkBootloader bo jak on zadziała to i ten powinien działać. Ale jeśli Mkbootloader też nie zadziała to już będzie jakaś podpowiedź dla mnie może.

a zatem pozostaje zonk że sam program nie może sobie poradzić nadal ...

Zakładając, że ustawiasz poprawny port COM w programie i że mamy w programie ustawioną poprawną prędkość 38400 a mamy przecież no to program też powinien widzieć te znaki zapytania i zareagować tak jak reaguje u mnie i u innych użytkowników programu ....

i to jest dla mnie najdziwniejsze ... musiałbym się temu jakoś bliżej przyjrzeć i z chęcią bym to zrobił no ale jak ? ... chyba żebyś mógł mnie jakoś złapać na skype żeby się zgadać i na chwilę podłączyłbym się teamviewerem żeby coś tam zobaczyć po swojemu i na coś wpaść ...

------------------------ [ Dodano po: 15 minutach ]

misiulu napisał(a):
Ale to tak jak mówisz, że jest coś nie tak z obsługą tej przejściówki

Nie twierdzę, że na pewno no bo w putty w końcu ci działa ... ale z drugiej strony w poradniku też widziałeś - to tak odnośnie tego, że nie ma żadnych ograniczeń co do przejściówek - że nawet przez Bluetooth i jego wirtualny port com się łączyłem.

No dziwna sprawa

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:19 
Użytkownik

witam
czy nie ma błędu połączeń portu PC gdyż według schematu dołączonego do DECODERA key1 jest podłączony pod pin PC7 a według aktywności tegoż portu key1 powinien być podłączony do PC0. Sprawdziłem przez aktywowanie z programu i na PC0 key1 sygnalizuje na diodzie LED1 gdzie jest miganie tak samo jak gdy się wciśnie KEY RAM który jest podłączony do PD7.

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:22 
Użytkownik

Ryszard jeżeli to prawda o czym piszesz to wyjaśniałoby mój problem dlaczego key_1 podłączony do PC7 nie daje żadnej reakcji. Ale będę mógł to zweryfikować dopiero wieczorem.

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:26 
Użytkownik

No właśnie Maciek ale niech się wypowie MIREK

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:38 
Moderator

RYSZARD M napisał(a):
witam
czy nie ma błędu połączeń portu PC gdyż według schematu dołączonego do DECODERA key1 jest podłączony pod pin PC7 a według aktywności tegoż portu key1 powinien być podłączony do PC0. Sprawdziłem przez aktywowanie z programu i na PC0 key1 sygnalizuje na diodzie LED1 gdzie jest miganie tak samo jak gdy się wciśnie KEY RAM który jest podłączony do PD7.

AAAAAALEEEEE BABOL ..... no ... niech to szlag ! .... Przepraszam najmocniej - no tyle się męczyłem z tymi schematami i skopane ... eeeeś

Oczywiście tak jak mówicie dla ATmega32 definicje pinów wyglądają tak:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

idę popełnić sepuku .... ale zanim, to oczywiście poprawię schematy eeeeh - przepraszam

Chyba, ktoś tu ostro pracuje (pomagając mi i znajdując babole - nad tym, żeby w prezencie otrzymać później jakąś ciekawą licencję na program ;) )

albo może inaczej zrobię - w kolejnej wersji programu zmienię definicje klawiszy w programie, żeby już schematów nie zmieniać .... zobaczę i dam znać.

WIELKIE DZIĘKI za znalezienie tego BABOOOLA

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

Dla mniejszych procków jak m328p, m168p oraz m168 powinna być zgodność schematu z kodem wsadu

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:41 
Użytkownik

Mirku to na pewno wina klona a nie Twoja :D Ja się w sumie cieszę, że wyszedł ten babol bo na prawdę myślałem już że ja nawet schematów nie umiem czytać ;)
To też wyjaśniła się sprawa czemu w filmiku na płytce stykowej ci nie działało. Co prawda inny mikrokontroler ale też pewnie był zły schemat.
No ale największe podziękowania dla kolegi Ryszarda ;)

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:46 
Użytkownik

MIRKU jest takie powiedzenie " błędy popełniają CI co pracują nie CI co się LESERUJĄ " :lol:

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 09:48 
Moderator

Tak MUSZĘ zmienić to w programie a nie na schematach z pewnych względów, a szczególnie ze względu na tajny plan oznaczony kryptonimem "IRIP" ;)

Maciek_L napisał(a):
Mirku to na pewno wina klona a nie Twoja

O! właśnie i to jest dobra droga .... że też na to nie wpadłem .... eeeeś no i znowu będzie kara dla klona "Kard3" (bo zdaje się, że ten był na zmianie gdy rysowano schematy) :lol:

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

Maciek_L napisał(a):
To też wyjaśniła się sprawa czemu w filmiku na płytce stykowej ci nie działało

Nie nie - to był jeszcze inny babol, do którego doszedłem po poradniku - a tymczasem jak pisałem wyżej w przypadku mniejszych procków akurat tak się składa że schematy są zgodne z programem ;)

------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]

RYSZARD M napisał(a):
MIRKU jest takie powiedzenie " błędy popełniają CI co pracują nie CI co się LESERUJĄ " :lol:

Myślałem że Laserują ;) no ale w sumie racja ;) .... zatem co tu dużo mówić - spodziewajcie się dzisiaj wersji 1.0.0.8

PostNapisane: 22 wrz 2016, o 10:11 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Ale jeśli Mkbootloader też nie zadziała to już będzie jakaś podpowiedź dla mnie może.

mkBoot loader chyba działa :) Przynajmniej sczytuje informacje z procka
Obrazek
Napisałem Ci również na skypa :) w razie co nie ma problemu, aby popatrzeć :) zresztą już kiedyś u mnie na kompie byłeś hehe

------------------------ [ Dodano po: 22 minutach ]

Dodam tylko, że czas w jakim się pojawi ERROR jest strasznie długi, z ciekawości czekam już ponad 10 minut i dalej próbuje uploadować :D Jak w tym czasie np. wyciągnę kwarc przy procku to od razu w programie się pojawia ERROR. Także w innych przypadkach komunikat o błędzie jest po chwili. A w tym moim moim przypadku to i nawet z programu nie da się przerwać i trzeba ubijać program :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 310 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1