SunRiver napisał(a):
ee dziwne to i 32bitowe ...
Sunik

ja rozumiem że można mieć wstręt do delfi i wcale nawet się nie dziwię ...
no ale nie pisz że jest tylko 32-bitowe bo to nieprawda. Tzn owszem starter ma ograniczenie do 32 bitów ale ja do dzisiaj nie miałem potrzeby skorzystać z kompilacji na 64-bity

więc bez przesady

... bo pełne wersje nie dość że mają kompilację na 64-bit to jeszcze kompilują na Androida. IOS'a albo MAC'a .... Tworzysz jeden program (aplikację) i jednym ptaszkiem mówisz na co ma się skompilować
Nie mam zamiaru w żaden sposób dowodzić że Delphi jest lepsze od C# ... wręcz odwrotnie każdemu polecam uczyć się C# jak ktoś lubi bawić się kobyłą .NTE'em

Oczywiście to że jest kobyła dot net daje możliwości wielu frameworków i kupa zalet
ale co z tego ? jak Delphi jest też fajne ... aczkolwiek sam rozumiem, że w dzisiejszych czasach język Pascal jest troszkę dla niektórych już takim jakby folklorem z przeszłości

Pomimo to - dla elektronika może być MEGA PRZYDATNY - sami widzicie piszę i kompiluję JEDEN ... PODKREŚLAM tylko JEDEN PLIK EXE i czochra mnie zupełnie czy ktoś ma na swoim łindołsie taki czy inny .NET - no czochra mnie to - a aplikacja działa od razu bez pudła

Od WinXP po najnowsze Łindołsy.
Poza tym poproszę o jeden przykład, jeden

najmniejszy - odpowiedzi na pytanie po co mi kompilacja na 64-bity w małych narzędziowych aplikacjach. Słucham ? .. chociaż jeden rzeczowy i rozsądny powód - poza tym, że jak jest 64 bity to fajnie bo 32 to ZX spektrum

Nawiasem mówiąc - skompiluj soft na 64-bity i to jeszcze w .NET i odpal go na WinXP

.... powodzenia bye bye
A Delfi liźnie, śmignie, bzyknie - kompilacja jest TAK SZYBKA że żaden MS Visual się nie umywa - to apropos takich drobnych zalet Borlanda/Embarcadero ... co wcale nie oznacza - PODKREŚLAM - żebym przez to chciał powiedzieć wszystkim
zostawice C# i bierzecie się za Delphi!
NIE NIE NIE
ja mówię .... uczcie się C#
a Delphi .... a Delphi to zostawcie sobie na późniejsze zabawy na kuźni z Mirkiem - zapraszam zainteresowanych

www.youtube.com/mirekk36 ]