qbaand napisał(a):
panie Mirku idzie ustawić atmege8 aby się resetowała po włączeniu zasilania ?
Już tobie pisałem, że to jest po prostu niedorzeczne co piszesz - tzn nie mam zamiaru cię tu obrażać tym określeniem, że niedorzeczne - tylko po prostu piszesz jakieś niestworzone historie nie próbując nawet na minimum zrozumieć jak działa mikrokontroler jeśli chodzi o absolutne podstawy...
Jak można pytać czy można ustawić atemegę8 żeby się resetowała po włączeniu zasilania ? skoro samo wyłączenie zasilania to reset procesora ....
chyba że .... chyba że jak pisałem też tobie wcześniej ale nie odpisałeś- chyba że masz TAK NAMIESZANE w układzie, że nikt nie jest w stanie przewidzieć co się u ciebie dzieje.....
Ty zaś nie masz ochoty ani pokazać schematu tego co zmajstrowałeś, ani płytki PCB, ani jakiejś fotki - więc niestety pomóc tobie może już tylko dobra wróżka ... ja nie mam aż tyle czasu żeby zgadywać i grać w kalambury ...
Zrozum jedno - WYŁĄCZENIE zasilania (brak zasilania) dla procka oznacza jego reset i restart od nowa - i nawet w nagłębszych zakamarkach pokładów myślowych nie mogę dojść jak ty sobie to wyobrażasz ? Że co ? po wyłączeniu zasilania procesor nadal pracuje ? A skąd wg ciebie czerpie prąd do swojej pracy ? No chyba nie z powietrza?
Więc zrozum jak chcesz aby ci pomóc to staraj się lepiej zadawać te pytania, pisz więcej i dokładniej. A w tym wypadku gdy widać , że masz zrobioną chyba z procka jakąś mieszankę wedlowską z mortadelą - skoro się rzekomo u ciebie procek nie resetuje po wyłączeniu zasilania to hmmm no wybacz - bez tych dodatkowych informacji o których pisałem wyżej - .... nie dam rady pomóc.
www.youtube.com/mirekk36 ]