acid255 napisał(a):
Proszę bardzo. Nie ma tam niczego skomplikowanego
Załącznik:
ster.rar
Kolego acid255 przejrzałem Twój kod i co prawda -faktycznie- nie ma w nim nic skomplikowanego, to jednak było trochę namieszane - tzn. stosujesz dodatek/bibliotekę ComPort, potem właściwie nie wiadomo czy jej używasz czy nie - w tym kodzie co przesłałeś. Poza tym projekt skompilowany z użyciem bibliotek RTL oraz biblioteką ComPort (prawdopodobnie), a tak się nie robi, bo ja (czy ktokolwiek inny, kto będzie oglądał Twój kod) zawsze mogę nie mieć tych bibliotek...
W każdym razie szkoda mi było czasu na dalsze dekodowanie (czyt. POPRAWIANIE) Twojego kodu, więc przygotowałem kod dla Ciebie i mam nadzieję dla innych co będą podobne pytania zadawali jak się otwiera port COM w Bcb6. Podziękowania składaj pod adresem: Pana Mirka (że stworzył to wolne od troli forum), pod adresem mojego wirtualnego nauczyciela od Borland C++ Buildera -
Cyfrowego Barona, no i może jeszcze pod adresem Pana Andrzeja Daniluka, który napisał książkę o RS232, o której wspomniałem wcześniej.
Spróbuj otworzyć jakiś port COM, pod którym ma być ten bluetooth. Jak mówiłem czegoś takiego jeszcze nie testowałem w BCB, ale o ile bluetooth będzie w systemie siedział pod jakimś portem COM to powinno dać się go otworzyć, skonfigurować i zamknąć. W razie czego (rozbudowania aplikacji) pomajstruj przy tym kodzie co go przesłałem i przerób go tak jak chcesz.
Mam nadzieję, że kod wykorzystasz w dobrym celu.
Edit 16:56:
Sorry, za ten zbyt nadęty ton. "Zapomniał wół jak cielęciem był.." Kiedyś też nie wiedziałem tego i owego z C++ a teraz niepotrzebnie się wymądrzam.
Edit 21:14:
Plik do pobrania zawiera kod w Bcb + skompilowany plik wynikowy, ale to jest tylko w celu próby otwarcia/zamknięcia portu. W celu wysłania odebrania danych trzeba kod dopisać. Powiem tylko, że powinno być to wykonywane w wątkach (threads).
Pozdrawiam! j23 Jarek