jaman7 napisał(a):
jak sterujesz zaworkami to nie masz gasików na stykach przekaźników, może być tak ze będzie się wieszał procek bardzie przy wył zaworu niż przy wł.
Przekaźniki będą sterować zmodyfikowanym elektrozaworem A80 - przekaźnik załączy przekaźnik (
topic14042.html ). Postanowiłem dodać gasiki w elektrozaworze, a w sterowniku spróbować bez chyba że poupycham. Nie mam doświadczenia ani z przekaźnikami ani gasikami o 230 nie wspominając.
KoreX napisał(a):
-Rezystory R17,18 to rezystory rozładowujące bramkę, dodaj jeszcze szeregowe rezystory(miedzy pin uC a bramkę mosfeta) ograniczające prąd bramki aby nie uszkodzić wyprowadzenia uC ( trzeba by przeliczyć prądy przeładowujące bramkę)
Będę musiał pomyśleć, choć nie mam doświadczenia - myślałem o 10k.
KoreX napisał(a):
-a bootloader jak wgrasz na uC?
yyyyyy w sumie. Myśląc o tym, że kilku znajomych już pytało bo widzieli prototyp w pająku... Łatwiej będzie mieć to złącze.
jaman7 napisał(a):
Pytanie skoro masz sterownik do C.O. to czy sterujesz pompą cwu (zbiornik cieplej wody) czy do tego masz zawory?
Mam tak, że obieg ogrzewania na dom posiada elektrozawór i mam opcję albo ogrzewanie plus ciepła woda w bojlerze albo tylko bojler... instalacji nie przerobię niestety...