rskup napisał(a):
Wiem, że niektóre klony są robione tragicznie pod względem wykonania. Tylko nie każdego młodego adepta sztuki programowania stać na coś lepszego. Nawet często ten jeden kupiony klon to był znacznym wydatkiem i nie są w stanie z powodu problemów z nim kupić drugiego. A nawet jakby nazbierali ponownie kasę, to lepiej niech wydadzą na jakieś nowe produkty w sklepie Atnel jako wdzięczność za pomoc w uruchomieniu ich płytki. A przy okazji nie zniechęcą się do programowania, bo często porażka z powodu problemów z klonem od razu może rzutować na taką decyzję.
wiesz nie wydaje mi się by był to znaczący wydatek ... ot paczka fajek mniej .... ale masz rację zły wybór i pseudooszczędność
jest pułapką na którą dali się nabrać i w tym momencie tylko od :
- sumienności
- dokładności
opisu oraz ew zdjęć i zrzutów ekranu ... zależy czy się problem uda rozwiązać czy nie , tymczasem opis problemu czesto jest taki sam
jak zakupy ... oszczędny .... w związku z czym nie da się ani pomóc , anni naprowadzić , a jedyne co jest to bałagan na forum .
który ktoś musi posprzątać i wtedy się odzywają malkontenci ...
Niemniej będę chyba musiał zakupić to coś z tym "rewelacyjnym" układem CH340G żeby samemu naocznie sprawdzić czy problem leży i w czym.
bo za 30 mamy klona z 16u4 , a za 10 z CH340 ... co wybrac ?? ja wiem ty kolego pewnie też ...
a reszta no cóż wpada w pułapkę