Witam
Mam problem odnośnie ostatniej lekcji Mirka czyli UDP dla mikrokontrolera. Wydaje mi się że już dobrze skonfigurowałem UDP ATNEL WiFi Config (zrzut ekranu poniżej)
Po wgraniu kodu ( u mnie to ATmega 16 na wyświetlaczu wyświetla się napis "Start" a po wciśnięciu klawisza dioda zapala się lub gaśnie (nie przesyła na telefon oraz pc no i w drugą stronę także nie). U mnie dioda podpięta jest do PC6 a klawisz do PC7. I teraz nie do końca jestem pewien czy prawidłowo przerobiłem plik main.c oraz plik nagłówkowy biblioteki uart. Wiem że biblioteki uarta nie mogę zamieścić więc na razie pokażę plik main.c ponieważ jest on ogólnie dostępny.
I jeszcze jedna ważna rzecz. Bądźcie wyrozumiali ale jestem dopiero na etapie poznawania uart a chciałbym na bieżąco przerabiać kolejne lekcje Mirka
Moduł WiFi umieszczony jest na Atnel Air, zaś on wsadzony jest do Atnelowskiej przejściówki RS232. Wyprowadzenie RX oraz TX odpowiednio połączyłem z wyprowadzeniami ATmegi 16 PD0 i PD1 (oczywiście Rx przejściówki z Tx uC i Tx przejściówki z Rx uC). Połączyłem też GND.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Co do pliku nagłówkowego Uarta to może wstawię tylko dwie linijki które zmieniłem i ustawiłem ten port i pin do którego podpięty jest klawisz (szczerze to nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Prędkość pozostała na 115200
Prawdopodobnie robię jakąś dużą gafę więc będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Maciek