Witam, mam naprawdę dziwny problem. Otóż mam biblioteke Mirka z GB i chce odbierać jeden znak z terminala a potem od razu go wysyłac z powrotem.
Kod poza inicjalizacją uarta wygląda tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
problem jest taki ze gdy nic nie pisze to i tak wysyłane są same kropki "." do terminala... nie rozumiem dlaczego, tak jakby skad odbierał jakies dane, a przeceiz nic nei wpisuje.
Rezultat jest taki:
Napisałeś: ............................ i tak przez poł ekranu tych kropek ;/ no porostu nie rozumiem czemu tak jest. Uklad jest zmontowany na płytce stykowej z kondensatorami filtrującymi i pinem RST podłączonym do VCC prez rezystor 10K. Nie ma tylko dławika.
Juz wcześniej rozbiłem rożne ćwiczenia z uartem ale nie zauważyłem nigdy takiego problemu.
Ogolnie chciałbym analizować wpisywany tekst do terminala, tak jak Mirek pokazywał w poradniku o Kliencie TCP, choć tutaj chciałbym uzyc zwyklego terminala do takiej analizy, tzn wpisuje jakis tekst i pomiedzy danymi znacznikami jest szukany ciąg. Napisałem taki kod na podstawie w/w poradnika, niestety nie działa, nie ejstem pewny czy nie popełniłem jakiegos błedu w kodzie.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Rezultatem chciałbym by było wyświetlenie w terminalu stringa znajdującego sie pomiedzy tagami aaaSTRINGbbb. Obecnie nic sie nie wyswietla, tzn nie wykrywany jest ten ciąg.