Niveasoft napisał(a):
Chodziło mi o ludzi którzy nie podchodzą do programowania ze śmiertelną powagą.
No to właśnie kolega ze zbyt śmiertelną powagą traktuje programowanie w Bascomie, bo ja i setki ... w zasadzie tysiące osób bawią się

programując w C, tworzą sobie zabawki i podręczne projekty .... Co to ma wspólnego z tym co piszesz nie wiem ? Bo jeden będzie używał Bascoma inny Arduino , inny języka C a jeszcze inny asemblera ... i co ? Sam tworzysz atmosferę, że programowanie w C to tylko dla tych co chcą zrobić pojazd na Marsa ...
Poza tym nie rozumiesz prostej rzeczy:
Niveasoft napisał(a):
To nie foch a reakcja na to, że umieszczanie postów o C w dziale Bascom uważam jako postowanie "nie na temat".
Więc to foch - bo na naszym forum to jest na temat i nic na to nie poradzisz ....
tak samo jak nie poradzisz nic na to .... zresztą zaprzeczasz sam sobie pisząc:
Niveasoft napisał(a):
Programując swoją aplikację na Androida nie poszedłem na łatwiznę. Zainstalowałem Eclipse z JDK i Android Studio. Siedziałem dwa dni, ale napisałem ją w Javie... tu widzę odwrotne trendy..
Wybacz ale o mało co nie padłem czytając to .... Z tego tekstu można by wysnuć wniosek, że w takim razie co ? programując w Bascomie poszedłeś na łatwiznę a zabierając się za Javę z Eclipse na Androida zacząłeś wiedzę magiczną ?

Sorki kolego ale przeczytaj to jeszcze raz sam
Ja nie uważam nic za wiedzę magiczną, ani chodzenie na łatwiznę .... ja uważam, że każdy język programowania jest tak dobry jak programista, który się nim posługuje - i tym sam swoimi pracami w Bascomie niejednokrotnie udowodniłeś , że można zrobić zaawansowane projekty lepsze niż niejeden początkujący programista w C .... i super .... Tylko co to ma oznaczać ? .... że tu na forum ma być kapliczka dla Bascoma i nie można wspomnieć o języku C ? .....
Poza tym masz rację - aż tak mocno się zagalopowałeś, że uwierz mi
Niveasoft napisał(a):
Czytając poźniejsze wypowiedzi odniosłem wrażenie, że ktoś mógł poczuć się obrażany moją wypowiedzią "że nie każdy zostanie geniuszem mikrokontrolerów".
że nie jedna osoba poczuła się urażona właśnie takimi twoimi wypowiedziami .... Bo lubiąc Bascoma - co ja mogę zrozumieć ..... ty już nie rozumiesz, że inni mogą lubić inne języki .... i strzelasz tekstami na oślep .... Na drugi raz po prostu przemyśl na spokojnie to co mówisz ....
Bo mnie już rzeczywiście gęba boli od powtarzania, że każdy język jest dobry .... nigdy nie krytykowałem i nie krytykuję Bascoma a ty nie tylko mi ale wielu innym użytkownikom tego forum wkładasz wciąż w usta to co nikt z nas nie powiedział ... czyli, że tu się np opluwa Bascoma, że się najeżdża na Bascoma - że nie wiem jeszcze co .... A wszystko przez to, że koledze Nieveasoft nie spodobało się, że ktoś miał czelność w dziale Bascoma na naszym forum wspomnieć o C ... jakaż to straszna rzecz się stała i uraza nieodwracalna dla kolegi Niveasofta - no szok.
A teraz (chichot historii) sam Niveasoft nabija się z Basic4Android ? bo sam posiadł magiczną wiedzę z Java ? I jeszcze spoza forum, chce mi wyznaczać trendy - o czym ja mam poradniki robić ? Weź pan posłuchaj się sam .... ale i tak wierzę, że kiedyś zrozumiesz sam co wyczyniałeś.
Tymczasem ja życzę tobie wszystkiego najlepszego, gratuluję, że nauczyłeś się programować androida w Java, szacunek bo mi ciężko i wolę tego małego niedołężnego B4A

....