Witam użytkowników forum!
Na podstawie płytki rozwojowej ATB pana Mirosława stworzyłem swoją wersję, jednak chciałbym Was prosić o sprawdzenie poprawności schematu...
Do swojej płytki dołożyłem moduł ethernetowy, żeby móc się komunikować z avrem przez sieć również.
Do tego dołożyłem kondensatory w paru miejscach i inne drobnice. Oprócz tego drugi stabilizator na 3v3 oraz impulsator obrotowy.
Ktoś zapyta : po co Ci coś takiego, skoro możesz kupić coś takiego w sklepie ?
To prawda ale kierowały mną:
1) chęć nauki tworzenia schematu i płytek
2) chęć stworzenia swojej własnej płytki na której będę miał 'wszystko'
3) większość elementów mam w 'szufladzie', więc dokupić nie będę musiał wiele.
Póki co płytki nie projektowałem, chciałbym prosić o sprawdzenie samego schematu, szczególnie w newralgicznych miejscach, typu sterownik ethernetowy, mostek H, itp. W połączeniach atmegi nie użyłem magistrali świadomie bo mi zaciemniały schemat. Zależy mi mocno na sprawdzeniu filtrowania, bo wiem, że jest to newralgiczny punkt każdego projektu.
Czy przy module 3V3 skoro wcześniej filtruję napięcie sieciowe przy obniżaniu go do 5V to potrzebuję również kondensatory filtrujące czy są one zbędne ?
Co można stąd usunąć / dodać, aby płytka była maksymalnie uniwersalna ?
Domyślam się że tutaj nie ma co się pakować w rezystory, ledy, cewki i kondensatory THT, jeśli mają być wlutowane na stałe, lepiej chyba zaoszczędzić miejsce i pakować SMD ?
Dołączam trzy zrzuty ekranu żeby schemat był czytelniejszy bo jest to na prawdę dość duży schemat, mam nadzieję że wszystko będzie widoczne, jeśli będą kłopoty z odczytaniem to postaram się coś z tym zrobić.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam!
EDIT:
Dorzucam schemat w .pdf jeśli ktoś by chciał przyjrzeć się bliżej