Dokładnie - jeden i drugi programator - ma swoje zalety i wady w porównaniu jeden do drugiego
Ja np gdy jadę na urlop i przemycam przed żoną w walizce z ciuchami zestaw ATB to nie wyobrażam sobie targać więcej sprzętu niż zestaw ATB z wbudowanym programatorem (ot siedzi sobie kabelek programatora) .... JEDEN kabel USB do lapka i można się zaszyć później w kącie i działać
A ciągać się wtedy z dodatkowym zewnętrznym programatorrrrrrem - dodatkowy kabel USB do kompa podłączać - taśmę kanda - MASSSAKRAAA
to nie zestaw na urlop
warto też patrzeć i pod tym kątem - bo może to kąt - "pół żartem pół serio" ale na prawdę COŚ w tym rozwiązaniu jest.
A na poważnie dodam jeszcze - że w domciu podobnie, na biurku tylko zestaw i jeden kabel USB do kompa (czyli też nie wyobrażam sobie działać wtedy na zewnętrznym programatorze)
Co więcej w poradnikach często używam zewnętrznego programatora - no bo też go chyba muszę jakoś pokazać
zareklamować ... itp itd to chyba oczywista oczywistość
więc proszę zobaczyć jak prozaiczne przyczyny mogą się kryć za korzystaniem przeze mnie z zewn. programatora w poradnikach
ten co jest w zestawie - to zna każdy posiadacz ATB i potrafi docenić jego zalety - bardzo fajne porównanie praktyczne też napisał kolega wyżej.
www.youtube.com/mirekk36 ]