Witam,
z racji wolnego dnia postanowiłem zrobić sobie sterownik oświetlenia sterowany pilotem RC5.
Jako iż na płytce stykowej zamontowana była atmega16 więc to na niej testowałem cały program. Gdy osiągnąłem swoje założenia i program działał w 100% przystąpiłem do przesiadki z M16 na M8 ewentualnie na tiny2313 (program wyszedł poniżej 2000 bajtów). No ale napotkałem schody. Być może o czymś zapomniałem, ale jak na razie nie uruchomiłem tego ani na M8 ani na tiny2313. Obsługa RC5 kod Mirka bez żadnych zmian.(zmiany jedynie portu ze względu iż różne procesory mają na różnym pinie ICP) oraz rejestru:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
.
W pliku ppwm.c starałem się zmienić również odpowiednie rejestry dla poszczególnych uKontrolerów, z marnym skutkiem. Poniżej ppwm.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Poniżej main.c
język c
Poniżej ppwm.h
język c
Na koniec dopowiem iż przy tym kodzie w pliku ppwm.c w liniach 50 51 53 eclipse napisal "multiple markers at this line"
pozdrawiam
dresiuu