Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 27 lis 2024, o 22:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2015, o 16:01 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
co jakiś czas przewija się tam motyw samochodu fiat

Możesz to rozwinąć? Ciekawie to musi wyglądać.
Acz i ja za takiego trolla mogę uchodzić.
Mało się na forum udzielam, jak już to wychodzi na to że przeważnie jestem niedouczony i nie chce mi się BB czytać... nawet coś raz napisałem, że nie trzeba być piekarzem by piec bułki... głupie uczucie... poczucie, że uważają mnie za trolla...

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 mar 2015, o 16:22 
Użytkownik

marcint31 napisał(a):
Mało się na forum udzielam, jak już to wychodzi na to że przeważnie jestem niedouczony i nie chce mi się BB czytać... nawet coś raz napisałem, że nie trzeba być piekarzem by piec bułki... głupie uczucie... poczucie, że uważają mnie za trolla...

dlaczego tak uważasz ?? konkrety ?? nazwiska ??

Widzisz masz zaznaczone że posiadasz BB więc jak pytasz o coś oczywistego co jest tam opisane to się odsyła do książki
i bynajmniej nie oznacza to że się ciebie uważa za trola czy coś , ale jak ktoś tak zrobił jawnie to podajesz i tyle --dostanie taki osobnik nagrodę specjalną :)

PostNapisane: 20 mar 2015, o 16:37 
Moderator

Nic nie będę rozwijał a głupie uczucie to jest wtedy - gdy ktoś pisze że nic nie rozumie - a nie zadaje pytań żeby to zrozumieć. Poza tym forum dotyczy języka C a ty przychodzisz do działu Rybnego i pytasz o Arduino i jeszcze ogromne zdziwienie - dlaczego ktoś przeniósł pytanie do działu arduino.

Proponuję zdecyduj się - bo jak będziesz łapał 10 srok za ogon to tak będzie wychodzić .... czyli nie za dobrze, przynajmniej ja tak mam ...

Tyle razy powtarzam, i uczestnicy forum powtarzają .... jak czytasz książkę i czegoś nie rozumiesz - zapytaj - wtedy zwykle udaje się pomóc i można iść dalej ....

ale wiem też że są ludzie którzy za chiny ludowe - nie zapytają ..... tylko wolą pisać - że nic nie rozumieją .... albo że Trailer kłamie .... idąc tą drogą może dojdziemy niedługo że Kopernik też była kobietą (jak w seksmisji) ....

marcint31 napisał(a):
jak już to wychodzi na to że przeważnie jestem niedouczony

Jakoś mnóstwo "niedouczonych" pyta .... ale pyta o podstawy gdy czegoś nie rozumie i jakoś znajdują pomoc na forum, natomiast gdy ktoś pyta jak zbudować rakietę a nigdy nawet roweru nie zbudował i widać to po pytaniu - to czego można oczekiwać ?

przykład pytania o rakietę:

"jak przesłać tekst przez radio - transciever?"

ja zwykle dopytuję - a wiesz jak korzystać z tablic w C albo ze wskaźników ? i dostaję odpowiedź często -

"nie nie znam bo nie rozumiem tego"

i co ? co ja mogę podpowiedzieć albo jakiś inny uczestnik forum na pytanie rakietę ?

Jakoś inni mogą zaczynać uczyć się od podstaw i nie mają NAJMNIEJSZYCH obaw że ktoś powie o nich że są niedouczeni ... po prostu pytają gdy jest okazja że tu na tym forum chętnie im społeczność pomaga i jest przyjazna atmosfera

a przychodzi człowiek od pytania rakiety - żąda odpowiedzi pomimo że widać że nie rozumie podstaw i uporczywie nie chce się ich nauczyć, tłumaczy tylko z uporem że to było pytanie w dziale RYBNYM i zasmarkanym obowiązkiem jest żeby mu pomogli !

panie .... kompletnie nie wiesz po co powstał dział Rybny. A do tego jak masz postawę roszczeniową to najprostsza rzecz - zmień to forum, które jest dla ciebie nieprzyjazne a w trailerze kłamią - no po co się męczyć z takimi .... ja tam bym dawno z takiego forum zrezygnował ....

albo ......

.... albo bym w końcu zakasał rękawy, odrzucił bzdurne teksty o niedouczonym i zaczął pytać i uczyć się od podstaw na przykład C.

Oczywiście jeśli nie C to Arduino - co za problem ..... ale tak się składa że to nie forum o arduino i nie ma wiele osób które ci pomogą w tym zakresie .... więc co ? znowu powiesz że trailer kłamie a forum jest BE! bo nikt nie chce ci napisać przykładowego kodu ?

przemyśl to wszystko na spokojnie

i wtedy też na spokojnie może zacznij jeszcze raz czytać Bluebooka a jak tylko trafisz na miejsca gdzie czegoś nie rozumiesz to zanotuj, (kartka i ołówek się przyda) .... jak uzbierasz kilka pytań bo już ciężko dalej iść i rozumieć kolejne rozdziały w książce to dawaj na forum - PYTAJ - zapraszam - ja sam chętnie służę pomocą ale na szczęście na tym forum .... ja już jestem pikusiem - setki innych osób podpowiadają i pomagają szybciej niż ja zdążę

TAK TO DZIAŁA ....

PostNapisane: 20 mar 2015, o 19:41 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Czy Kardaś jest zły? i czy forum atnel to sekta? Czy atnelowicze chcą opanować świat i zawładnąć umysłami wszystkich?

No Mirku powiem ci, że ta twoja sekta jest niezła, schodzę dziś do warsztatu a tu co?
Ploter sam sobie wycina naklejkę "WWW.FORUM.ATNEL.PL" :lol: i to jeszcze w miarę pasującą na tylną szybę mojego auta plus kilka mniejszych.

Ciekawe co mi jeszcze w kompie pomieszali :?: :lol:

PostNapisane: 20 mar 2015, o 21:31 
Moderator

xtreme69 napisał(a):
Ploter sam sobie wycina naklejkę "WWW.FORUM.ATNEL.PL

Właśnie w innym wątku widziałem efekt końcowy ;) .... ploter zaszalał no i wyciął ci numer a przy okazji fajny napis :lol:

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:19 
Nowy

Zbananowany użytkownik

Witam Pana Mirosława Kardasia i wszystkich zainteresowanych nauką programowania. Nazywam się Andrzej Korzycki i mieszkam w Warszawie.Moja przygoda z elektryką zaczęła się w latach 60-tych, potem przyszła pora na elektronikę.Za moich młodych lat, nie było czegoś takiego jak mikrokontroler, a przynajmniej nigdy nie miałem z tym styczności.Komputer poznawałem w latach 80-tych , potem przyszła pora na PC-ta 286 40MB dysku o operacyjnej już nie wspomnę.System Norton Komander.Jestem człowiekiem wychowanym na analogach, więc z trudem przychodzi mi sposób wirtualnego myślenia. Własną stronę internetową budowałem tydzień czasu, dzięki poradnikom z YOUTUBE. Zaraziłem się jednak programowaniem AVR-ów.Jestem na etapie Kompilowania w eclipsie.Teraz najważniejsze- To co do tej pory osiągnąłem (w prawdzie nie wiele,a tak wiele) ,zawdzięczam Panu Mirosławowi Kardasiowi. Jeśli taki człowiek jak ja (60-cio letni amator z umysłem analoga), poradził sobie z zainstalowaniem potrzebnych programów , aby to wszystko działało to znaczy,że poradniki Pana Mirosława są konstruktywne i zrozumiałe.Wcześniej nie miałem pojęcia o AVR-kach i ich programowaniu.
Szanowny Panie Mirosławie.
Odwala Pan kawał solidnej roboty.(Przepraszam za kolokwializm).Z tego miejsca, pragnę Panu podziękować za otwarcie mi i innym "wrót do wiedzy".Cieszenia się możliwością poznawania nowego.Dzięki Panu będę mógł napisać swój program.Ze względu na wiek, wiele już nie osiągnę, jednak ciągły pęd ku wiedzy i chęć poznawania, nie daje mi spokoju.Dziękuję Panu za to,że mam się czym cieszyć na stare lata.Dzięki Pana poradnikom, zmontowałem już płytkę PCB z wyświetlaczem 2x16, dwa czujniki temp. ,przyciski , buzerek, moduł wykonawczy (3przekaźniki) itd...Zamontowałem ATmegę16(zaprogramowaną) i wszystko działa.Teraz pora na własny program.
Ależ to cieszy!!!!....
Zatem Panie Mirosławie. Życzę Panu dużo zdrowia i cierpliwości, sprzedania jak największej ilości książek i wyrobów elektronicznych. Czekam dnia, kiedy dowiem się, że chodzi Pan w złotych butach.Ktoś powiedział, że są niewygodne, bo ciężkie, jednak ja uważam,że im cięższe tym lepsze.
"Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje ,prezes naszego klubu, niech żyje nam. To mówiłem ja Jażąb......"
Z poważaniem
Wdzięczny
Andrzej Korzycki
Warszawa

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:26 
Użytkownik

ankoeko napisał(a):
System Norton Komander

sie doczepię , ale Norton Commander to nie był system tylko nakładka na DOS .. ułatwiająca operacje na plikach.. Nie staram się dogryzać czy coś , ale wolę sprostować tak rażący błąd by młodzi nie znający DOS-a
i sposobu pracy na nim, nie powielali takiego błędu :)

Obrazek

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:44 
Nowy

Zbananowany użytkownik

No widzisz kolego jaki jestem ziemniak w tej materii..Masz oczywiście rację, w tym miejscu chylę czoła.Jednak poradniki Pana Kardasia mnie czegoś nauczyły i coś o czym nie miałem pojęcia, stało się realne.Czy to nie piękne?

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:47 
Użytkownik

ankoeko napisał(a):
No widzisz kolego jaki jestem ziemniak w tej materii..Masz oczywiście rację, w tym miejscu chylę czoła.Jednak poradniki Pana Kardasia mnie czegoś nauczyły i coś o czym nie miałem pojęcia, stało się realne.Czy to nie piękne?

To jest piękne lecz nie wszystko jest różowe.

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:52 
Nowy

Zbananowany użytkownik

Ależ oczywiście ,że nie wszystko jest różowe.Wiedzę zdobywa się w bólach.Ile nocy nie przespałem ,to wiem tylko ja.Bardzo cenię sobie poradniki Pana Kardasia, bo jest to komplet wiedzy ze wsparciem, to jest ważne.Wcześniej próbowałem pisać do innych producentów poradników, jednak zawsze była jakaś łaska,że musi odpowiedzieć mailem.Pan Kardaś nie odmawia.

PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:53 
Użytkownik

ankoeko napisał(a):
Jednak poradniki Pana Kardasia mnie czegoś nauczyły i coś o czym nie miałem pojęcia, stało się realne.Czy to nie piękne?

Wszystko zależy od tego czy ktoś się chce nauczyć czy nie :)

majster napisał(a):
lecz nie wszystko jest różowe.

i słusznie chciałbyś by wszystko wyglądało jak nasza forumowa @ Barbie, ??

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

ankoeko napisał(a):
Bardzo cenię sobie poradniki Pana Kardasia,

Myślę iż to miłe że doceniasz pracę Mirka , ale nie rozsypuj tyle cukru , bo zbyt wiele może zaszkodzić
a są i tacy których od nadmiaru słodyczy może zemdlić... Sam Mirek zaś jeszcze dostanie cukrzycy , albo cukru w kostkach i co będzie ?? Poradników nie będzie, bo albo się nada na kompot , albo ... nie dojdzie do studia .. bo mu będzie cukier skrzypiał ... :)

PostNapisane: 24 mar 2015, o 22:00 
Nowy

Zbananowany użytkownik

Jasne,że nie będę cukrował wszystkiego.Jest kilka punktów, które chciałbym zaproponować Panu Mirkowi, aby dokonał poprawek, czy uzupełnił braki.Należy jednak pamiętać, aby minusy nie przysłoniły plusów działalności Pana Mirka

PostNapisane: 24 mar 2015, o 22:15 
Użytkownik

SunRiver napisał(a):
majster napisał(a):
lecz nie wszystko jest różowe.

i słusznie chciałbyś by wszystko wyglądało jak nasza forumowa @ Barbie, ??

Sprostuję iż pisząc post nie miałem na myśli ... przytoczonej osoby.

PostNapisane: 25 mar 2015, o 00:57 
Użytkownik

ankoeko napisał(a):

Nie docenia Pan ziemniaków.

Poza tym, odpowiem na pytanie w temacie:
Tak, jest zły, wrzuca bardzo dużo, całkiem treściwego kontentu. Nieładnie, Panie Mirosławie. Nie wiem skąd Pan ma na to wszystko czas i energię? W każdym razie dosyć nienachalnie podziwiam, na swój, ziemniaczano-cebulowy sposób. Całe szczęście, że mój czas jest yyyy... nic nie wart. Tylko kiedy ja to wszystko obejrzę?

PostNapisane: 25 mar 2015, o 01:51 
Użytkownik

Poczytałem, przyjąłem do wiadomości i przyszedł czas na wtracenie swoich pięciu (trzech? trzynastu?) groszy, a może i parę centów tez dorzuce (np 50cents)
Palce rozprostowane, zaczynam pisać. Wszyscy wiem, że czekacie z zapartym st...lcem na kolejny wpis o tym jak Mirek (tym razem z szacunkiem bo nie zamierzam owijać w bawełnę) zmienił moje życie na lepsze bo jest, bo tworzy, bo cośtam. Otóż nie. Tym razem to ja bedę ten zły. Zmieszam tego wróżbite z błotem, nastepnie wytarzam w w trawie, po której wcześniej chadzały i pasły się krowy, a nastepnie podpalę.
Mirku, wszyscy wiedza jaki z Ciebie gaduła i jak wiele ponoć dobrego stworzyłeś organizując swoja firme od zera oraz zajmując się tworzeniem filmików. Zatem od poczatku.
Filmiki
Nie oglądałem. Nie da sie tego oglądać. Przynudzasz jak Orzeszkowa w "Nad Niemnem". Odcinki są za długie, a wiedza przekazana nieadekwatna do długości. Przyznaje sie bez bicia, że przez "Nad Niemnem" nie przebrnąłem tak samo w przypadku "Wyznania Młodego Kardasia" wymiękłem na samym poczatku.
Forum
Sekta ludzi zajmujących sie procesorami 8bitowymi, których czas już dawno przeminął. każdy wie przecież, że nawet posiadanie 32bit procesora w komputerze to obciach, a co dopiero 8 bit. W dodatku żaden z opisywanych układów ani troche nie przypomina nadgryzionego jabłka. Więc nie rozumiem czym tu sie podniecać.
aa i zapomniałbym. Sekta, sektą ale najgorsi zaraz po Kardasiu są Ci kolorowi. tak, wiem. Zaraz zostane nazwany rasista bo czepiam się kolorowych. Ale nie ma nic gorszego jak banda pseudopolicjantów. "Grumpy Cat", który co 10 minut zmienia swoje oblicze. Kermit, co leje caly czas wodę aż się rzeka robi. Niesymetryzny z tendencja do siedzenia po nocach i zadawania pytań typu "GPIOx=GPIOx<<1 czy nie?". No i jeszcze ten Barbi-Prosiak - tylko "topicxxx albo topicyyy" jakby nie umieł nic od siebie napisać. Dodatkowo pojawiąją sie jescze rózni wazeliniarze jak Agent z zachodu czy Bagienny. A na samym szczycie Mirek, który zarządza tym całym B...ałaganem. Zagląda tu codziennie ale z plebsem nie pogada choć nadzoruje. Tak... Na czacie go nie uświadczysz choć czyta
sklep
Podobno dobrej jakości. Pierwsaz klasa produkty za cene lotów na księżyc. Do tego Niebieska książka, Zielona, Sinokoperkowa. Zawartośc nie do zrozumienia dla laika, a jeszcze na forum (o którym mowa wyżej) unika odpowiedzi, a miało być wsparcie dla korzystających z książki. Jak ktoś czegos nie rozumie to zaraz dostaje odnośnik do "Kardasiowy Pamietnik" na YT i radz sobie człowieku sam.

Ale to nie jest najgorsze... najgorsze w tym wszystkim jest to, że ta cała społeczność - Mirek i jego bestie pilnujące porządku robią zwykłe pranie mózgu. Człowiek wpada jak w bagno i powoli się zatapia w tym wszystkim. Wydaje pieniądze na lewo i prawo...
Ale ja sie obudziłem dlatego teraz to wszystko pisze... Mirku przez Ciebie przepuściłem dużą część kilku(nastu) wypłat. Nie wiem czy to Ci kiedyś wybacze :)

A tak na serio to jest mi dobrze, że wpadłem w to bagno, że sie zatopiłem i że jest ktoś taki jak Mirek, Antystatyczny, SunRiver, Rezasumar, Jaglarz czy NCIS albo mokrowski. Każdy na tym forum ma swoja pasje i to bardzo dobrze. Ale niestety jak to w bagnach bywa pojawiają sie błędne ogniki powstające w wyniku samozapłonu metanu powstającego w procesach gnilnych. Ale pamietajmy, że tak działa każdy ekosystem. Z jednej strony mamy zielone drzewa, różowe prosiaki czy czarną ziemie, na której to wszystko rośnie. Ale nie rosłoby tak pięknie gdyby przyroda nie zmajstrowała tych procesów gnilnych. Także nie przejmujcie się tym i pamietajcie. To wszystko to po prostu Koło życia (Circle of life)

:)

Ostatnio edytowano 25 mar 2015, o 01:59 przez WoodPaker, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 mar 2015, o 01:57 
Użytkownik

ojejku, nawet dla mnie znalazło sie miejsce w tej historii ... czuje sie taki ... wzruszony :lol:

btw ostatnio widziałem kątem oka Mirka jak uciekał z czata :P

PostNapisane: 25 mar 2015, o 02:00 
Użytkownik

Az zabraklo mi "lajka" pod Twoim postem NCIS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1